In alle vroegte hebben boeren vanmorgen snelwegen geblokkeerd met bergen zand, mest en afval.

Sympathie van voor de acties van de boeren is er niet meer nu levensgevaarlijke situaties ontstaan op de wegen. De politie ruimt de rommel niet op, want dat is het werk van Rijkswaterstaat. Aannemers die dat willen doen werden eerder door Rijkswaterstaat niet gevonden omdat dreigtelefoontjes waarin ze met de dood worden bedreigd, voor NSB’er of landverraders worden uitgemaakt aan de orde van de dag zijn. Intussen steken boeren vandaag hooibalen, mest en afval in brand op allerlei snelwegen. 

En dat terwijl het hartstikke droog is en we al weken beelden te zien krijgen uit Europa van hectares begroeiing die in vlammen opgaan. Het lijkt er ook sterk op dat boeren bewust afval storten in de schaduw van een viaduct zodat je het als automobilist in de ochtendschemering nauwelijks ziet dat er obstakels liggen. Levensgevaarlijk en niet eens waardig om nog enige sympathie voor op te brengen. De roep om deze terreur keihard aan te pakken wordt steeds groter vanuit de samenleving. Dat het produceren van voedsel voor ons land belangrijk is kan nooit een reden zijn om onschuldige automobilisten hierin te betrekken, met ongevallen tot gevolg. De boeren die de rotzooi maken zijn niet te pakken omdat ze na het dumpen en brandstichting meteen verdwijnen. 

(Tekst loopt door onder de foto)
In alle vroegte hebben boeren vanmorgen snelwegen geblokkeerd met bergen zand, mest en afval.

 ‘Steun onze boeren!’

Farmers Defence Force zegt zelf overigens geen rol te spelen in deze protestacties. Actie voeren levert ook geld op. Met de verkoop van petjes, posters en klompen doet de webshop van Farmers Defence Force goede zaken. In werkelijkheid gaan betalingen naar één boerenonderneming. Van den Oever V.O.F, het fruitteeltbedrijf van de bekende voorman van Farmers Defence Force, is op de site nergens terug te vinden. BNR legde de constructie voor aan drie experts op het gebied van fiscale opsporing en fraude. Opmerkelijk en een vreemde gang van zaken. 

Lees ook  Loonbod Taxi- en Zorgvervoer afgewezen, acties op komst

"Ik stort de winsten volledig terug aan het einde van het jaar."

Mark van den Oever

Juridisch luistert de kwestie nauw volgens de nieuwsradio. Farmers Defence Force is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als stichting en als vereniging. Beide rechtsvormen mogen alleen commerciële activiteiten ontplooien zolang deze ten goede komen aan hun maatschappelijke doelen. Farmers Defence Force haalt ook via online collectes geld op. De meest recente inzameling zou zo’n €65.000 hebben opgeleverd om ‘boetes en juridische kosten’ van te kunnen betalen. In tegenstelling tot de opbrengsten van de webshop gaan dit geld wel naar een bankrekening op naam van de stichting.

BoerBurgerBeweging

Ook Caroline van der Plas zal de komende tijd niet in de media optreden, omdat ze wordt bedreigd. Dat laat de voorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB) weten na berichtgeving van RTL Boulevard. “Ik voel me niet veilig op dit moment.” Ze zegt meerdere berichten per week te ontvangen en heeft naar eigen zeggen al haar publieke optredens en werkbezoeken voor deze week en het weekend afgezegd.

"Voor je op weg gaat, licht je in over actuele verkeersinformatie en of je wel op dit tijdstip moest gaan rijden"

Rijkswaterstaat
door de blokkades is de weg op sommige plekken beschadigd
Gerelateerde artikelen:
AppStores
Print Friendly, PDF & Email