Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Zo lang je je aan de regels houdt, hoef je de kosten ook niet te maken.

Minister Dilan Yeşilgöz is van plan om de boetes voor veelvoorkomende verkeersovertredingen komend jaar met zo’n 8,6 procent te verhogen. Wel is ervoor gekozen om sommige boetes niet boven de 450 euro uit te laten komen. Daarna vallen ze namelijk onder het strafrecht, in plaats van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften – ook wel de wet Mulder genoemd.

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. Wat hem betreft heeft Dilan Yeşilgöz geen empathie en wil iedereen harteloos blijven straffen. Het plan van de VVD-minister illustreert volgens Akyol goed dat ze ontzettend slecht aanvoelt welke zorgen momenteel in de maatschappij heersen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid zegt het niet onrechtvaardig te vinden om de prijzen op te krikken terwijl het leven toch al zo duur is. ,,Zo lang je je aan de regels houdt, hoef je de kosten ook niet te maken”, zegt een woordvoerder. De bekeuringen laten zoals ze waren, zou bij de huidige hoge inflatie bovendien betekenen dat ze vergeleken met de normale kosten voor het levensonderhoud ‘in feite goedkoper’ worden.

Minister Yeşilgöz stuurt het voorstel nu aan de Tweede Kamer in een zogenoemde voorhangprocedure. De Raad van State moet er nog naar kijken en ook de Kamer zelf kan er nog een stokje voor steken.

Akyol
Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Gerelateerde artikelen:
AppStores