Hoe handig is dit als je af en toe met het openbare vervoer reist.

Het is begonnen als een proef maar op steeds meer plekken in Nederland kun je met je contactloze betaalpas, mobiele telefoon of creditcard in- en uitchecken in het openbaar vervoer in plaats van met je OV-chipkaart. Dit betaalsysteem heet OVpay. Je kunt hiervan al gebruik maken in de bussen van Arriva en Hermes in Brabant en in de stadsbussen in Lelystad en de Arriva-treinen in Friesland en Groningen.

Ook in de bussen van Connexxion kun je in- en uitchecken met een contactloze betaalpas, mobiele telefoon of creditcard in Lelystad, Gooi en Vechtstreek, Zwolle, Zaanstreek, Haarlem-IJmond, Haaglanden (inclusief Delft), Voorne-Putten & Rozenburg, Amstelland-Meerlanden, Haarlem-IJmond, Groningen-Drenthe en Noord-Holland Noord.

In de bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe kun je ook in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiele telefoon. Reizigers in Twente kunnen in alle grote streekbussen van Twents (onderdeel van Keolis) gebruik maken van deze makkelijke betaalwijze. 

Hoe handig is dit als je af en toe met het openbaar vervoer reist. Geen gedoe meer met het aanschaffen van een e-ticket of een OV-chipkaart opladen. Je houdt je contactloze betaalpas, mobiele telefoon of creditcard bij het instappen tegen het poortje of kaartlezer en je hoort een pieptoon zodra je bent ingecheckt. Bij het uitstappen herhaal je dezelfde handeling en zodra je een pieptoon hoort ben je uitgecheckt.

De betaling gaat automatisch, je ziet de volgende dag het afgeschreven bedrag met als omschrijving NLOV in je betaaloverzicht staan. De prijs voor reizen met je betaalpas, mobiele telefoon of creditcard zijn hetzelfde als reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Reizigers met een abonnement of studenten moeten nog even wachten totdat zij van dit gemak gebruik kunnen maken. OVpay is een initiatief van alle OV-bedrijven van Nederland: Arriva, EBS, GVB, HTM, Keolis, NS, Qbuzz, RET en Transdev.

Lees ook  Iedereen moet met het OV kunnen reizen

Foto boven: Dutchmen Photography/ Shutterstock.com.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email