Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Als de metro niet meer rijdt, kunt u het Noctilien-net gebruiken.

Het volledige Parijse net staat tot uw beschikking om uw bezoek aan de Franse hoofdstad onvergetelijk te maken. De Eiffeltoren, de Basilique Saint-Denis of de Arc de Triomph, de RATP laat u Parijs ontdekken met de bus, de metro of de tram. Goed voorbereid op stap in Parijs is een aanrader. 

De RATP brengt u naar Parijs en Ile-de-France, zowel ’s nachts als overdag. Op weekdagen rijdt de metro van rond 5.30 uur tot rond 1.15 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond rijden ze, net zoals op de vooravond van feestdagen, tot ongeveer 2.15 uur. De RER rijdt iedere dag van rond 5.30 uur tot rond 1.20 uur. Dankzij het uitgebreide busnet reist u vlot door de hoofdstad en Ile-de-France. Als de metro niet meer rijdt, kunt u het Noctilien-net gebruiken. Deze nachtbussen rijden van rond 0.30 uur tot rond 5.30 uur.

Navigo Easy

Ook in de metro van Parijs kun je tegenwoordig met een OV-chipkaart reizen: de Navigo Easy. Deze oplaadbare OV-kaart is te gebruiken in het gehele openbaar vervoer in de Parijse regio. De anonieme kaart kost slechts € 2,00, en is handig voor toeristen die vaker een bezoek brengen aan de Franse hoofdstad. Navigo is een weekabonnement op het openbaar vervoer. Je koopt een smart card die je kan gebruiken in het openbaar vervoer van Parijs. De Navigo is geldig voor de bus, metro, RER-treinen en treinen (maar niet voor de TGV-treinen).
 
Luchthavens

Roissybus verbindt Parijs (Opéra) met de luchthaven Roissy Charles-de-Gaulle (CDG) en rijdt van rond 5.15 tot rond 0.30 uur. Er vertrekt ongeveer iedere 15 tot 20 minuten een bus en het traject duurt zo’n 60 tot 75 minuten. Orlybus verbindt Parijs (Denfert-Rochereau) met de luchthaven van Orly (ORY) en rijdt vanaf 5.35 uur tot rond middernacht. Er vertrekt ongeveer iedere 8 tot 15 minuten een bus en het traject duurt zo’n 30 tot 40 minuten. Orlyval verbindt het station Anthony (RER ) met de luchthaven van Orly (ORY) en rijdt van 6 uur tot 23.35 uur. Er vertrekt ongeveer iedere 4 tot 7 minuten een bus en het traject duurt zo’n 8 minuten.

Lees ook  Parijs 2024: speciale olympische rijstroken in Île-de-France

Noctilien

’s Nachts neemt de Noctilien-bus het over van 0.30 uur tot 5.30 uur kunt u terecht op 47 buslijnen. Het Noctilien-net ligt rond vijf grote verbindingsstations: Châtelet, Montparnasse, Gare de l’Est, Gare Saint Lazare en Gare de Lyon. Alle RER-stations worden door het Noctilien-net bediend. Via de lijnen noctilien ligneN01 en noctilien ligneN02, die de grote stations aandoen (gare de l’Est, gare de Lyon, gare d’Austerlitz, gare Montparnasse en gare Saint-Lazare), kunt u Parijs rondrijden: de noctilien ligneN01 rijdt in de vorm van de wijzers van de klok, de noctilien ligneN02 in de omgekeerde richting.

RATP laat u Parijs ontdekken met de bus, de metro of de tram.
Gerelateerde artikelen:
Luchthavenvervoer