Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Voor Amstelveners die afhankelijk zijn van WMO vervoer is het mooi dat dit is gelukt.

Na de aankondiging van het Rotterdamse vervoersbedrijf MRC om te stoppen per 1 november met alle vervoer, kunnen Amstelveners weer gerust zijn. Vanaf die datum wordt het WMO vervoer overgenomen door een nieuwe aanbieder. De overnemende partij is voor de WMO reizigers niet zo verrassend want het vervoersbedrijf RMC voerde al het werk uit op bepaalde uren van de dag om MRC te ontlasten.

“We hebben alles op alles gezet om op tijd een nieuwe vervoerder te regelen”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. “Voor Amstelveners die afhankelijk zijn van WMO vervoer is het mooi dat dit is gelukt.” De gemeente was op zoek naar een nieuwe aanbieder na de onaangename verrassing dat de uitvoerende partij aan wie het perceel werd gegund er de stekker uittrok.

RMC begint per 1 november met rijden en om de overgang naar RMC zo soepel mogelijk te laten verlopen worden bewoners per brief uitgebreid geïnformeerd. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de gebruikers zo min mogelijk last ondervinden en zo snel mogelijk een betrouwbare vervoerder hebben,” zegt Van Ballegooijen.

“We hebben alles op alles gezet om op tijd een nieuwe vervoerder te regelen”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket