Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Rijkswaterstaat meldt dat er vorig jaar bijna iedere week één slagboom bij een brug of sluis sneuvelde door onoplettendheid van voetgangers, automobilisten of vaarweggebruikers.

Nederland is een waterrijk land en heeft dan ook vele sloten, grachten, singels, kanalen, beken en rivieren. De bruggen in Nederland hebben een belangrijke rol in het hoofdwegennet in Nederland en ze zorgen ervoor dat we in Nederland met elkaar in verbinding staan. Rijkswaterstaat beheert in totaal 1143 verschillende bruggen en zorgt voor het onderhoud ervan. Overal in ons land zijn er operators van Rijkswaterstaat aan het werk. Die mensen zorgen elke dag weer voor een veilige en goede doorstroming door de stuw, sluis of onder de brug. Zij bedienen de sluizen en bruggen in ons land met behulp van camera’s en slimme digitale systemen. Dit gaat dag en nacht door. Er werken ongeveer 440 operators bij Rijkswaterstaat.

“Het gaat om ieders veiligheid. Je ziet ons normaal gesproken niet. Maar ik bedien de sluis of brug ook voor jouw veiligheid. Ik heb controle over het hele proces, behalve of jij besluit te stoppen voor de slagboom of nog even snel gas geeft. Je schrikt je kapot als zoiets gebeurt. Je hebt alles volgens de juiste processen gevolgd en toch zie je het dan misgaan. Je maakt het dan voor alle betrokken partijen ontzettend onveilig. En niet alleen dat, het brengt ook de nodige kosten met zich mee. ik heb de mooiste baan van Nederland en ben er trots op om te werken aan een stukje extra veiligheid. Daar doe ik alles voor. Daarom wil ik mensen ook meegeven om net even dat minuutje extra te wachten. Geniet van het mooie uitzicht. Dat doe ik ook”.

(Tekst loopt door onder de foto)
Overal in ons land zijn er operators van Rijkswaterstaat aan het werk. Zij bedienen de sluizen en bruggen in ons land met behulp van camera’s en slimme digitale systemen.

Rijkswaterstaat meldt dat er vorig jaar bijna iedere week één slagboom bij een brug of sluis sneuvelde door onoplettendheid van voetgangers, automobilisten of vaarweggebruikers. Er zijn vorig jaar 51 slagbomen uitgereden op bruggen en sluizen. Die ene automobilist die toch nog even snel gas geeft omdat hij denkt dat hij het nog net haalt voordat de brug open gaat. Of die scooterrijder die er zelf bukkend onderdoor rijdt terwijl zijn maatje die achterop zat achter de slagboom bleef hangen. Dit soort taferelen zorgen ervoor dat Rijkswaterstaat weggebruikers en vaarweggebruikers oproept om extra oplettend te zijn bij bruggen en sluizen. Samen kunnen we zorgen voor meer veiligheid bij bruggen en sluizen.

Lees ook  Werkzaamheden: groot onderhoud A12 zorgt voor flinke vertragingen

Foto boven: Menno van der Haven/ Shutterstock.com.

Foto midden: 365 Focus Photography/ Shutterstock.com.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket