Print Friendly, PDF & Email

Wie herinnert zich niet zijn eerste ‘grote’ fiets om mee naar school te gaan?

Een nieuwe fiets krijgen is vaak een bijzondere gebeurtenis voor kinderen, die hen de rest van hun leven bijblijft. BikeFlip is een circulaire sociale onderneming die gebruikte fietsen via upcycling weer omtovert tot kwalitatief goede fietsen. Als is een erkend leerbedrijf dat mensen helpt actief mee aan de herintegratie naar een betaalde baan, in de fietsenhandel. Onder begeleiding van een vakkundige leermeester worden er fietsen gerepareerd en opgeknapt.

Een circulaire sociale onderneming is een onderneming die zowel een circulair bedrijfsmodel hanteert als een sociaal doel. Dit betekent dat BikeFlip zich niet alleen richt op het verlengen van de levensduur van fietsen en het verminderen van afval, maar ook op het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen. Een circulaire sociale onderneming creëert arbeidsplaatsen voor mensen die moeilijk aan werk komen, bijvoorbeeld omdat ze een beperking hebben of omdat ze werkloos zijn geweest.

circulair

Een circulaire fietsenhandel is een bedrijfsmodel waarbij gebruikte fietsen worden opgekocht, gerepareerd en vervolgens weer verkocht. Hiermee wordt de levensduur van de fietsen verlengd en de hoeveelheid afval verminderd. Dit soort bedrijfsmodellen worden vaak gezien als een manier om een duurzamere samenleving te realiseren. Ook wordt vaak het ‘circulair denken’ en de ‘circulaire economie’ gezien als een manier om te bouwen aan een duurzamere en toekomstbestendige samenleving.

"Ik had me online opgegeven en de dag daarna had ik al een fiets thuis. Hij bleek iets te groot dus ik heb hem meteen geflipt."

BikeFlip is niet alleen heel handig, ze zijn ook flexibel. Het abonnement is iedere maand opzegbaar en kosten maar vijf euro per maand voor onze kleinste fietsen, 8,50 euro voor de middenmaten en 12,50 euro voor grotere kinderfietsen. Voor dat bedrag ben je ervan verzekerd altijd een passende, goed werkende kinderfiets te hebben. Ze komen de fiets omwisselen als hij niet meer past, en als er iets stuk is, repareren ze hem.

Lees ook  Shuttel: fietsen naar werk wint terrein op openbaar vervoer
(Tekst loopt door onder de foto)
Een nieuwe fiets krijgen is vaak een bijzondere gebeurtenis voor kinderen, die hen de rest van hun leven bijblijft.

BikeFlip heeft een duurzaam kinderfiets abonnement waarbij geldt dat wanneer een kind de fiets is ontgroeid, het deze mag omruilen voor een maatje groter. Het abonnement is inclusief kleine reparaties (aan huis). Voor  volwassenen is er de Fietsdeal vanuit de gemeente Utrecht. Inwoners die in armoede leven en in het bezit zijn van een U-pas, kunnen voor €30,- een fiets kopen. Kinderen in armoede kunnen via Stichting Leergeld tegen een vergelijkbaar bedrag een fiets aanschaffen bij BikeFlip.

Gerelateerde artikelen:
DVDP