Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) onderhandelt met de vakbonden FNV en CNV over de nieuwe cao Openbaar Vervoer voor 2023 en verder. Op 10 januari hebben de werkgevers in het streekvervoer een voorstel voor een loonsverhoging gedaan van in totaal 11%. Hiervan is 8% per 1 januari 2023, en 3% per 1 juli 2024 voor een cao met een looptijd van twee jaar. De werkgevers nodigen de bonden uit om op 17 januari aanstaande de laatste verschillen in voorstellen met elkaar te overbruggen.

verschil

Het verschil tussen het voorstel van de werkgevers en dat van de vakbonden is nu nog beperkt. De werkgevers zien op basis van de gesprekken ruimte om er met elkaar uit te komen. FNV en CNV hebben onder andere aangegeven dat zij een cao willen met een looptijd van 18 maanden met een loonsverhoging van 10% per 1 januari 2023 en 4% per 1 januari 2024.

"De cao is een totaalpakket. We praten over loon, maar ook over maatregelen om de werkdruk te verlichten’. Een voorbeeld is een 60-80-100 regeling, waarbij je 60% werkt, 80% betaald krijgt en 100% pensioen opbouwt."

Kagie laat weten dat ze de vakbonden uitnodigen om op 17 januari verder met elkaar in gesprek te gaan. Dan willen ze tot elkaar kunnen komen en afspraken maken over de gehele cao. “We hopen er dan met elkaar uit te kunnen komen.”, aldus de voorzitter VWOV.

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Rijkspersoneel: groen licht voor duurzamer reizen en fietsen wordt beloond
DVDP