Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

ANWB AutoMaatje wil mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Bij de vervoersservice ANWB AutoMaatje helpen vrijwilligers, met hun eigen auto, minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen. Vaak is het voor hen te lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik te maken of is de afstand tot de bushalte te groot. 

Ook in Amstelland zijn er veel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit kunnen gaan dan zij willen. Een doktersbezoek, een bezoekje aan een winkel of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan al een hele opgave zijn en helaas daarom niet voor iedereen vanzelfsprekend.

AutoMaatje belt u terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor u gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.

Een helpende hand die nodig is om de deur uit te kunnen, om de boodschappen te tillen of een arm te bieden tijdens het lopen. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een bezoekje aan een klaverjasmiddag of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan dan al een hele opgave zijn. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit gaan dan zij willen, en daardoor minder mobiel zijn.

(Tekst loopt door onder de foto)
ANWB AutoMaatje wil mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk in Amstelveen, kunnen ook  minder mobiele mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven. De vrijwillige chauffeurs ontvangen van de passagier een vergoeding voor de rit van 35 cent per kilometer. Elke rit is meer dan vervoer alleen. Het vervoer beperkt zich namelijk niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden om weer op de koffie te gaan bij een vriendin, te gaan eten in het wijkcentrum of om naar de kapper te gaan.

Lees ook  Hyperloop innovatie: Delft team presenteert baanwissel voor snelste trein ter wereld

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Heeft u vervoer nodig? Neem dan uiterlijk twee werkdagen van tevoren contact op. AutoMaatje zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die u, op het door u gewenste tijdstip, kan rijden. AutoMaatje belt u terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor u gaat rijden. Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij u blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreekt u met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis. U betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
DVDP