Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De wagens worden voor het Duitse bedrijf geproduceerd in de VDL Nedcar-fabriek in Born.

VDL, een van Europa’s grootste contractfabrikanten met een omzet van meer dan twee miljard euro gaat in de toekomst de XBUS en Evetta voor ElectricBrands produceren. Dit betekent dat de startup VDL Nedcar in Nederland, een gevestigde productiepartner met ruime ervaring, heeft weten te strikken voor de fabricage van haar lichte elektrische voertuigen.

De Nederlandse autofabrikant, gevestigd in Born, heeft zo’n 4.000 medewerkers en 1.400 robots die voertuigen of onderdelen produceren voor verschillende autofabrikanten in Europa. Sinds medio 2014 rolden meer dan een miljoen auto’s van de productielijn in de fabriek van VDL, naast grote volumes auto-onderdelen. Volgens CEO Ralf Haller, zal VDL Nedcar vakkundig en met veel ervaring, het bedrijf ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van het wagenpark en daarvan profiteren uiteindelijk de klanten die een van hun voertuigen bestellen of hebben besteld.

"We zijn blij dat we in VDL Nedcar niet alleen een productielocatie hebben gevonden, maar ook een financieel stabiel, gezond en innovatief bedrijf dat onze voertuigen gaat bouwen"

VDL Nedcar is een familiebedrijf met een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling met langetermijndoelen voor ogen. VDL is van mening dat de L7e-klasse van lichte elektrische voertuigen, waaronder de XBUS en Evetta, een groot potentieel heeft voor toekomstige mobiliteit. De productie van de Evetta met de zogenaamde pilotserie en de eerste levering aan de dealers staat gepland voor begin 2024, kort daarna kunnen de eerste eindklanten het voertuig in ontvangst nemen. De XBUS volgt dan een jaar later.

Lees ook  Vergroening: De Lijn start met eerste VDL e-bussen vanuit Destelbergen

"We hebben voldoende capaciteit om het huidige ordervolume van ElectricBrands te dekken, maar ook aankomende orderpieken en langlopende orders."

Volgens van Soerland kan met de door ElectricBrands ontwikkelde voertuigen en hun Mobility Innovation Centre gezamenlijk bijdragen aan het vormgeven van de toekomst van mobiliteit. Een toekomst waarin ze voor meerdere partners tegelijk verschillende werkzaamheden uitvoeren. En, de samenwerking met ElectricBrands biedt perspectief voor VDL medewerkers en voor VDL Nedcar.

Gerelateerde artikelen:
DVDP