Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Volgens curatoren lijkt de continuïteit van de dienstverlening op zeer korte tijd gewaarborgd, ondanks faillissement GO Sharing.

De activiteiten van GreenMo, E-bike to Go en Helmstadt, zullen worden voortgezet. Een groot deel van de werknemers behoudt daarbij zijn baan. Dat hebben de curatoren Marc Udink en Bas Ebels bekendgemaakt.

GreenMo, opgericht in 2013, werd vooral bekend van elektrische fietsen voor Thuisbezorgd-koeriers, verschillende flitsbezorgers, Domino’s Pizza en de politie. Daarnaast zijn ze bekend als leverancier van de bekende gifgroene scooters van GO Sharing. In 2021 leed GreenMo een verlies van € 4,7 miljoen en ook het afgelopen jaar sloten ze met verlies af. GreenMo is in 2013 opgericht door Doeke Boersma en Donny van den Oever.

(Tekst loopt door onder de foto)

Een consortium van voormalige investeerders en managementleden maken met ondersteuning van Rabobank een doorstart.

Gezien de grote belangstelling is Curator Marc Udink altijd hoopvol over een mogelijke doorstart geweest. De doorstart is een consortium van voormalige investeerders, managementleden en ondersteuning van Rabobank.

GO Sharing failliet

Toch speelt er nog een andere kwestie naar aanleiding van het GreenMo faillissement. GO Sharing vechtte ondertussen ook voor de eigen toekomst maar valt buiten de GreenMo doorstart. Afgelopen week vroeg het bedrijf surseance van betaling aan maar op 15 februari 2023 gaat Greenmo Rent B.V. failliet, handelend onder de namen Greenmo Rent B.V., Greenmo Rent en GO Sharing. En daarmee is het doek gevallen voor de verhuurder uit Waardenburg van de gifgroene scooters. Als curator is aangesteld Marc Udink.

Gerelateerde artikelen: