Print Friendly, PDF & Email
GRP width=

Ook het leerlingenvervoer wordt aanbesteed, in de zomer van 2023 vindt de gunning van het vervoer plaats.

Dankzij de Regiotaxi kunnen mensen met een mobiele beperking toch met het OV reizen, zelfs van deur tot deur. Ook biedt de speciale taxi uitkomst voor mensen die ver van een OV-halte wonen. Tot nu toe was de provincie Utrecht de enige opdrachtgever. Vanaf 1 januari 2024 gaat ze dit samen doen met aangesloten gemeenten. Ook het leerlingenvervoer wordt aanbesteed.

De regiotaxi is een personenbus, rolstoelbus of taxi, die u deelt met andere reizigers. De chauffeur brengt u van uw huis naar het adres waar u naartoe wilt tot maximaal 25 kilometer. In principe kan iedereen met de Regiotaxi reizen. Mensen met een Wmo-pas betalen een aangepast tarief. De regiotaxi is te boeken via de telefoon of online.

De aanbesteding zorgt ook dat er één groot regiotaxi systeem komt voor de bijna de hele provincie. Tot nu toe reden er in de provincie Utrecht verschillende regiotaxi systemen. Door de samenvoeging zorgt dit voor lagere vaste kosten en dezelfde spelregels voor de reiziger. Alleen Veenendaal, Renswoude en Rhenen blijven bij de Valleihopper en werken hierin samen met Gelderse gemeenten, als regio Foodvalley.

(Tekst loopt door onder de foto)
Ook het leerlingenvervoer wordt aanbesteed, in de zomer van 2023 vindt de gunning van het vervoer plaats.

Met de nieuwe aanbesteding willen gemeenten en provincie de komende jaren betrouwbaar en veilig vervoer blijven bieden aan reizigers die zich anders veel moeilijker of zelfs niet kunnen verplaatsen. Extra aandacht wordt besteed aan zaken die volgens een enquête voor deze doelgroep belangrijk zijn: betrouwbaarheid en voorspelbaarheid, digitale maar ook telefonische beschikbaarheid, aandacht voor de rijstijl van de chauffeur en zijn of haar omgang met reizigers, mogelijkheid om voorin de auto te zitten en ruime busjes voor grotere rolstoelen.

Lees ook  Leerlingenvervoer: nieuwe VNG verordening zet leerlingen op eigen benen

In het voorjaar van 2023 wordt de opdracht in de markt gezet. In de zomer van 2023 vindt de gunning van het vervoer plaats. De start van het vervoer vindt plaats op 1-1-2024. Voor het leerlingenvervoer en jeugdhulpvervoer start het vervoer met het nieuwe schooljaar van 2024-2025.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket