Print Friendly, PDF & Email
Chiron

Vanaf 1 mei 2023 zal je aan boord van de trein enkel nog elektronisch kunnen betalen.

Treinreizigers die een vervoersbewijs aan boord van de trein willen kopen, zullen voortaan alleen nog elektronisch kunnen betalen. De treinbegeleiders mogen geen cash meer ontvangen. Aan loketten en automaten in en rond de stations blijven cashbetalingen mogelijk. Het is de bedoeling dat treinreizigers een vervoersbewijs aankopen voordat ze op de trein stappen. Dat kan aan het loket, een automaat of via de website of app. Wie aan boord van de trein een ticket koopt, betaalt een toeslag van negen euro.

In de trein kunnen enkel biljetten van minder dan of gelijk aan € 50 aangekocht worden. Betalen kan vanaf 1 mei enkel nog met Bancontact, Visa, MasterCard of American Express.

(Tekst loopt door onder de foto)
Het is de bedoeling dat treinreizigers een vervoersbewijs aankopen voordat ze op de trein stappen.

Volgens NMBS-woordvoerder Bart Crols past de maatregel “in de maatschappelijke trend naar digitalisering en elektronisch betalen”, schrijft Belga. Bij andere vervoersmaatschappijen waaronder De Lijn en de MIVB geldt de regel rond elektronisch betalen al langer. De maatregel moet bijdragen aan de veiligheid voor treinbegeleiders, die voortaan geen cash meer op zak zullen hebben.

welkom in België!

Alle binnenlandse treintickets worden berekend op basis van een vast tarief volgens de afgelegde afstand. Het is niet nodig om je ticket ver van tevoren te kopen want er is geen zitplaatsreservering. Je ticket is geldig voor een enkele reis (of heen- en terugreis indien aangegeven) op elk moment van de dag dat op je ticket vermeld staat en in de door jou gekozen klas. Koop een klas verhoging voor een meer comfortabele reis. Kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis onder begeleiding van een betalende reiziger. Als je jouw treinticket online koopt, print dan het pdf-document uit of toon het op je smartphone.

Lees ook  Technologie: hoe NMBS techniek inzet om jouw treinreis te verbeteren
Gerelateerde artikelen:
chiron