GRP width=

Om Zandvoort leefbaar en bereikbaar te houden gelden er vanaf 1 juli nieuwe parkeerregels.

Wat is er fijner om lekker tijdens een zonnige dag een weekendje of dagje naar Zandvoort te gaan. Heerlijk naar het strand en genieten van een lekkere lunch bij één van de strandpaviljoens of naar het Circuit van Zandvoort. De badplaats is echt een toeristische trekpleister en trekt elk jaar veel bezoekers. Het aantal toeristen en dagjesmensen groeit elk jaar. De bezoekers aan Zandvoort moeten ook ergens parkeren, dit brengt enorme parkeeroverlast met zich mee voor de inwoners. Inwoners kunnen gedurende de drukke periodes hun auto vaak niet kwijt. Om Zandvoort leefbaar en bereikbaar te houden gelden er vanaf 1 juli nieuwe parkeerregels.

Parkeren zal volgens de gemeente Zandvoort makkelijker worden voor inwoners. Er komen 2 vergunning gebieden, Zone A en Zone B. Zone A is het centrum en de strook achter de boulevard, Zone B is de rest van Zandvoort. Er komt een duidelijk onderscheid tussen de woonwijken, waar je als inwoner of ondernemer overal mag parkeren, en de goedkope parkeerplekken voor (strand)gasten en toeristen. Als vergunninghouder in Zone A mag je in Zone A en B parkeren. Als vergunninghouder in Zone B parkeer je in Zone B en kun je met de gratis bewonersregeling ook 4 uur per dag in Zone A parkeren.

(Tekst loopt door onder de foto)
Parkeren zal makkelijker worden voor inwoners van deze gemeente.

Toeristen en (strand)gasten parkeren goedkoop op de grote parkeerterreinen en -gebieden. Op P De Zuid, de boulevards en in de parkeergarage in het centrum. Hier kunnen ze al voor € 15 per dag staan. Strandgasten en toeristen worden aangemoedigd om op de goedkope parkeerplaatsen te parkeren. Om dit te doen, is het tarief voor straatparkeren verhoogd en wordt er met betere bebording gewezen naar de goedkope parkeerplaatsen.

Lees ook  Amsterdam gaat tarieven Parkeren en Reizen aanzienlijk verhogen

De woonwijken zijn voor inwoners. Inwoners met een bewonersvergunning, eventueel aangevuld met een bewonersregeling, parkeren vanaf 1 juli 2023 in heel Zandvoort (met uitzondering van de LDC Garage, P De Zuid, de boulevards, Haltestraat en de Grote Krochtop straat). Inwoners zonder bewonersvergunning die thuis op eigen terrein parkeren kunnen met de bewonersregeling in heel Zandvoort 4 uur per dag in Zone A parkeren (met uitzondering van de LDC Garage, P De Zuid, de boulevards, Haltestraat en de Grote Krochtop straat) parkeren.

Gerelateerde artikelen:
EVI.
Print Friendly, PDF & Email