Print Friendly, PDF & Email
regie

Noot wordt vervangen voor het WMO-vervoer in de regio, maar is nog wel verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer.

Binnen de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam komt een nieuwe partij voor de planning doelgroepenvervoer. Vanaf 1 augustus zal vervoersbedrijf Munckhof (Hansea) verantwoordelijk worden voor de coördinatie en de uitgifte van de ritten vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Munckhof blijft het vaste aanspreekpunt als centraal loket voor de reizigers en geeft ook vervoertips aan reizigers die nog gebruik kunnen maken van andere soorten vervoer, zoals Argos Mobiel, een scootmobiel of het openbaar vervoer (OV).

bestuur

Het bestuur van Rogplus bestaat uit wethouders van MVS die maatschappelijke ondersteuning in hun portefeuille hebben. Z’n 100 medewerkers van Rogplus hebben een belangrijke rol in de dienstverlening naar inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam te verzorgen. De organisatie die de zorg controleert is samen met de gemeenten verantwoordelijk voor de nieuw opgestelde voorwaarden waar de vervoerders aan moeten voldoen.

Het afgelopen jaar voerde regiotaxi-vervoerder Noot nog de ritten uit in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Per 1 augustus zal de vervoerder Noot uit Ede, die wel het leerlingenvervoer blijft doen tot 1 augustus 2025, binnen de gemeenten vervangen door de Rotterdamse vervoerder Trevvel en Arnhemse bedrijf Willemsen- de Koning. Rogplus laat weten dat de reizigers, die de komende maanden worden geïnformeerd, die nu gebruik maken van de regiotaxi-ritten niet opnieuw een aanvraag hoeven te doen. 

(Tekst loopt door onder de foto)

Een vervoersman in hart en nieren, zoals Besseling zich zelf noemt met meer dan 30 jaar kennis en ervaring binnen de branche.

kleine wereld

Lees ook  Frisse wind: Arno van Haasterecht nieuwe directeur Cyclus

Eerder deze maand stapte Edwin Besseling van de Rotterdamse vervoerder Trevvel over naar de Munckhof Groep als Senior Manager Uitvoering, verantwoordelijk voor de landelijke uitvoeringsorganisatie van taxi- en touringcar vervoerdiensten voor onder andere de zorg-, onderwijs- en recreatieve sector. 

Munckhof Groep behoort tot Hansea. Munckhof en Hansea ambiëren met 3.000 experts in nationaal en internationaal personenvervoer om het sterkste mobiliteitsnetwerk in de Benelux te worden. Investeringen in duurzaamheid, kwaliteit van dienstverlening en innovatie zullen daarbij centraal staan. 

Button
Gerelateerde artikelen:
Zorg