Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De UAM Hub op de Campus brengt ontwikkelaars van stedelijke mobiliteitsoplossingen samen met strategische partners die werken aan innovaties op het gebied van Urban Air Mobility voor de stad van de toekomst.

Onlangs is op High Tech Campus Eindhoven een nieuwe Urban Air Mobility (UAM) Hub gelanceerd. Deze geavanceerde hub is voortgekomen uit het succesvolle Flying Forward 2020 (FF2020) project en speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van een testlocatie voor stedelijke drones: Beyond Visual Line Of Sight (BVLOS), evenals een open innovatie-ecosysteem voor Urban Air Mobility.

"De recente Europese drone-regelgeving opent een breed scala aan mogelijkheden voor het gebruik van drones in diverse stedelijke toepassingen, zoals bezorging, beveiliging en inspectie. Met de UAM Hub helpen we organisaties om deze nieuwe kansen te benutten en drones te integreren in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Dit realiseren we door middel van innovatieve samenwerkingsprojecten met technologieontwikkelaars en belanghebbenden in het stedelijk luchtruim. Deze aanpak is uniek binnen de huidige dronewereld."

De UAM Hub op de Campus brengt ontwikkelaars van stedelijke mobiliteitsoplossingen samen met strategische partners die werken aan innovaties op het gebied van Urban Air Mobility voor de stad van de toekomst. Bovendien worden er eindgebruikers betrokken bij het integreren van Urban Air Mobility in diverse toepassingen op het gebied van beveiliging, inspectie en bezorging. Dit nieuwe, veelbelovende innovatieve cluster maakt gebruik van de testlocatie op High Tech Campus Eindhoven om drone toepassingen te testen en te ontwikkelen.

(Tekst loopt door onder de foto)
Drone demo op High Tech Campus Eindhoven.

"Op de Campus hebben de diverse innovatiehubs (zoals het AI Innovation Center en de 5G hub Eindhoven) inmiddels hun waarde bewezen als een succesvolle aanjager van Open Innovatie. Deze hubs bevorderen samenwerking, kennisdeling en gezamenlijke projecten, en bieden tevens de essentiële infrastructuur. We verwelkomen de UAM Community met trots op onze Campus, omdat we geloven in de toekomst van deze opkomende industrie en we daarvoor de perfecte voedingsbodem kunnen bieden."

Tijdens het lanceringsevenement werd de Urban Air Mobilitiy Hub officieel aangekondigd en werden er 11 drone demonstraties getoond, waaronder:

 • Aerovision: Bereid uw bedrijf voor op de toekomst met behulp van kunstmatige intelligentie (A.I.)
 • Senhive: Real-time detectie voor veiligere vluchten
 • Altitude Angel: Guardian UTM (Unmanned Traffic Management)
 • Nimo Drone Security: Spyder controle
 • technology: Het Nederlandse drone-ecosysteem
 • Soliton Systems, VodafoneZiggo & 5G Hub: Een 5G-verbonden auto
 • Aero Team Eindhoven: De toekomst van drones in Virtual Reality (V.R.)
 • Droneland & Airhub: DJI M30T-Dock en vlootbeheersysteem
 • DroneQ: Geavanceerde dronebezorging
 • Avular: Drones voor industriële inspectie
 • Flyvercity: 5G-verkeersbeheerdiensten
Lees ook  COA: hotels in Eindhoven kiezen massaal voor opvang vluchtelingen

“Innovatie en duurzaamheid staan bij Trigion hoog in het vaandel. Onze betrokkenheid bij het Urban Air Mobility Hub-initiatief is daar een mooi voorbeeld van. Interessant om vanuit deze samenwerking te ontdekken hoe de inzet van drones waarde kan toevoegen aan onze dienstverlening.”

Gerelateerde artikelen:
Eindhoven