Print Friendly, PDF & Email
regie

De verstoring heeft eveneens invloed op alle internationale treinroutes die Amsterdam aandoen.

De Nederlandse Spoorwegen adviseren reizigers in Amsterdam en omgeving om alternatief vervoer te overwegen of hun treinreis te verplaatsen naar een later tijdstip. Ook op maandagochtend zijn er geen treinen beschikbaar van en naar Schiphol Airport. De verstoring heeft eveneens invloed op alle internationale treinroutes die Amsterdam aandoen. Een groot aantal mensen met bagage staan in de rij bij een servicedesk voor internationaal verkeer op Amsterdam Centraal.

“We kunnen de oorzaak van de storing niet vinden”, vertelt een woordvoerder van ProRail maandagochtend. De computersystemen resetten heeft tot dusver niet het gewenste effect gehad. “Ondertussen kijken we ook naar alternatieven.”

Door de technische problemen bleven honderden passagiers gisteravond vastzitten in zowel Utrecht als Amsterdam. Dit waren voornamelijk fans van de populaire zanger Harry Styles, die een concert had gegeven in de Johan Cruijff ArenA.

(Tekst loopt door onder de foto)
CS

De Nederlandse Spoorwegen betuigen spijt dat veel mensen niet in staat waren om naar huis te reizen en gedwongen waren om op een station te overnachten. “Dit is niet de ervaring die we onze reizigers willen bieden. Onze prioriteit is nu om ervoor te zorgen dat alle gestrande passagiers veilig thuiskomen.”

Mededeling Prorail

De IT-storing bij de verkeersleidingspost van ProRail is helaas nog niet opgelost. Dit betekent dat er ook deze ochtend  geen treinverkeer mogelijk is van/naar/rondom Amsterdam Centraal.  Ook rijden er geen treinen van en naar de omliggende stations, zoals Schiphol Airport en de andere Amsterdamse stations. NS en ProRail betreuren het dat we vannacht veel reizigers niet thuis konden brengen en dat zij op het station moesten overnachten. Dit is niet wat reizigers van ons mogen verwachten. Onze focus ligt op het zorgen dat gestrande reizigers goed thuiskomen. 

Lees ook  Amsterdamse taxioorlog herleeft: wat hebben we geleerd?

We vragen reizigers die deze ochtend op pad gaan om niet naar Amsterdam en omgeving te komen, aangezien er ook deze ochtend geen treinen van en naar Amsterdam Centraal rijden. Het advies aan deze reizigers is om alternatief vervoer te regelen of waar mogelijk thuis te werken. We vinden dit alles enorm vervelend voor onze reizigers. Deze storing heeft ook grote impact op andere delen van het land. We adviseren reizigers om de NS-Reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Gerelateerde artikelen:
NS