BLUE

Een van de grootste uitdagingen tijdens een lange reis is het vermaken van de kinderen.

Het zuiden roept! Met zijn zonovergoten stranden, historische steden en gevarieerde landschappen is er geen betere manier om van de zomer te genieten dan met een roadtrip door de uitgestrekte regio’s van het zuiden. In dit artikel delen we de beste tips en waarschuwingen voor een onvergetelijke reis met de wagen, inclusief advies voor elektrische auto’s en caravanbezitters, en natuurlijk, hoe je de kinderen bezig kunt houden.

Het is altijd verstandig om je route van tevoren te plannen, en dit geldt dubbel voor een lange reis naar het zuiden. Hoewel elektrische auto’s de toekomst zijn, kunnen ze tijdens lange reizen wat uitdagingen opleveren. Zorg ervoor dat je weet waar de laadpunten langs je route zijn en plan regelmatige stops in om je auto op te laden. Het is ook raadzaam om een laadkabel met verschillende aansluitingen mee te nemen.

Voor caravangebruikers is het belangrijk om te onthouden dat niet alle wegen geschikt zijn voor grotere voertuigen. Check van tevoren de beperkingen en voorschriften op je route om eventuele onaangename verrassingen te voorkomen. Vergeet ook niet om de caravan grondig te controleren op technische gebreken voor je vertrek.

houd de kinderen bezig

Een van de grootste uitdagingen tijdens een lange reis is het vermaken van de kinderen. Gelukkig zijn er tal van manieren om ze bezig te houden. Overweeg om audioboeken, films of spelletjes te downloaden op tablets of smartphones. Vergeet niet om opladers en koptelefoons mee te nemen!

Vergeet ook niet de “ouderwetse” spelletjes zoals “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” of een bingospel met dingen die je onderweg kunt zien. Dit zijn geweldige manieren om de kinderen betrokken te houden bij de reis en de omgeving. Neem vaak een pauze. Dit is vooral belangrijk als je met kinderen reist. Zorg ervoor dat je om de twee uur een pauze inlast, zodat iedereen de benen kan strekken, naar het toilet kan gaan en wat kan eten en drinken. Er zijn vaak picknickplaatsen of rustplaatsen langs de snelwegen waar je even kunt stoppen en genieten van een zelfgemaakte lunch.

(Tekst loopt door onder de foto)

Uiteindelijk is het belangrijkste om de reis te zien als onderdeel van de vakantie, niet alleen als een middel om er te komen. Met de juiste planning en voorbereiding, kan de rit een avontuur op zich zijn.

Als je van plan bent om naar Spanje te rijden, zijn er enkele extra tips en aandachtspunten die je zou moeten overwegen. Spanje heeft een groeiend netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen, maar deze zijn niet altijd even frequent of betrouwbaar als in andere Europese landen. 

Lees ook  Digitale waarschuwingen voor schoolzones verhogen verkeersveiligheid

Navigeer probleemloos door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië met uw gezin en elektrische auto.

Het kan de moeite waard zijn om een app te downloaden om de dichtstbijzijnde oplaadpunten te vinden. In tegenstelling tot veel andere Europese landen, heeft Duitsland geen tolheffing op de meeste van zijn snelwegen. Echter, voor voertuigen boven 7,5 ton, zoals campers en bussen, zijn er tolkosten op snelwegen en bepaalde hoofdwegen.

Gute Reise!

Hoewel Duitsland bekend staat om zijn Autobahn-snelwegen zonder snelheidslimiet, zijn er nog steeds gedeelten waar snelheidslimieten worden opgelegd, vooral bij wegwerkzaamheden, ongevalzones en bepaalde stadsgebieden. Het is noodzakelijk om altijd de aangegeven snelheidslimieten te volgen. Het is verplicht om te allen tijde je dimlichten aan te hebben, zelfs overdag. Bovendien is het belangrijk om een gevarendriehoek, veiligheidsvest en verbanddoos in de auto te hebben.

Duitsland heeft een uitstekend netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen, waardoor het een ideale bestemming is voor elektrische voertuigen. In Oostenrijk moet je voor de meeste snelwegen en autowegen tol betalen. Hiervoor heb je een vignet nodig, dat je kunt kopen bij grensovergangen, tankstations en online. Er zijn verschillende vignetten beschikbaar, afhankelijk van de duur van je verblijf. Bepaalde wegen, zoals de Grossglockner Hochalpenstrasse en de Brennerpas, hebben een aparte tol. Houd hier rekening mee bij het plannen van je route. Oostenrijk heeft een groeiend netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. 

(Tekst loopt door onder de foto)
Vergeet niet om opladers en koptelefoons mee te nemen!

Over kindvriendelijke stops gesproken. Oostenrijk is een paradijs voor kinderen, met talloze kastelen om te verkennen, bergen om in te wandelen en meren om in te zwemmen. Ook zijn er veel themaparken, zoals Minimundus in Klagenfurt, en interactieve musea, zoals het Haus der Musik in Wenen.

Als je je roadtrip voortzet naar of via Zwitserland, sta je op het punt om enkele van de meest adembenemende landschappen van Europa te ontdekken. Met de majestueuze Alpen, glinsterende meren en schilderachtige dorpen, is Zwitserland een onvergetelijke bestemming. Houd er rekening mee dat de Zwitserse politie strenge snelheidscontroles uitvoert en dat boetes voor snelheidsovertredingen hoog kunnen zijn.

Lees ook  Geef je oude fiets een nieuw leven want "Da’s zo gefietst”.

Voor het gebruik van de snelwegen in Zwitserland is een vignet verplicht. Dit vignet, dat ‘Autobahnvignet’ wordt genoemd, kan je aanschaffen bij de grensovergang, bij tankstations en online. Het vignet is een jaar geldig, ongeacht het moment van aankoop. Zwitserland heeft een goed netwerk van oplaadstations voor elektrische auto’s, met name in stedelijke gebieden. 

(Tekst loopt door onder de foto)
EVI.

Buon viaggio!

Als je besluit om door te rijden naar Italië, dan kun je uitkijken naar een land rijk aan geschiedenis, cultuur en heerlijk eten. Maar voordat je aan je Italiaanse avontuur begint, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je altijd je veiligheidsvest bij je hebt, evenals een gevarendriehoek voor noodgevallen. Als je een bril of contactlenzen draagt, is het ook verplicht om een reservepaar bij je te hebben.

Het merendeel van de snelwegen in Italië zijn tolwegen. Je kunt bij het binnenrijden van de tolweg een ticket nemen en bij het verlaten betalen op basis van de afstand die je hebt afgelegd. Zowel contant geld als creditcards worden geaccepteerd bij de meeste tolpoorten. Italië heeft de laatste jaren gewerkt aan het verbeteren van zijn infrastructuur voor elektrische voertuigen, maar het netwerk van oplaadpunten is nog niet zo uitgebreid als in sommige andere Europese landen. 

Italië is een fantastisch land voor gezinnen, met talloze bezienswaardigheden en activiteiten die geschikt zijn voor kinderen. Van historische plaatsen zoals Rome en Florence, tot prachtige kustplaatsen en het platteland, er is altijd wel iets te zien en te doen. Overweeg ook om een bezoek te brengen aan themaparken zoals Gardaland of aan het waterpark Caribe Bay.

Gerelateerde artikelen:
3MAAND
Print Friendly, PDF & Email