Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Het is een one-stop-shop voor zowel beginnende als ervaren kampeerders om een schat aan informatie en inspiratie op te doen.

Van 4 tot 8 oktober zal Utrecht het epicentrum zijn van kampeerliefhebbers en outdoor-avonturiers, wanneer de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ) haar deuren opent. Het belooft meer te zijn dan alleen een tentoonstelling van glimmende caravans en campers want het wordt een ware belevenis voor iedereen die zijn hart heeft verloren aan het buitenleven.

Dit jaar kunnen bezoekers bijvoorbeeld hun favoriete e-bike testen op een speciaal daarvoor aangelegd Fietsparcours. Maar het stopt niet bij tweewielers want KCJ maakt ook ruimte voor een live-ervaring met caravans. Bezoekers hebben de kans om een proefrit te maken, zodat ze zelf kunnen voelen hoe het is om met een caravan op pad te gaan.

Voor diegenen die hun kennis willen verdiepen, is er het Kampeertheater. Hier worden lezingen en workshops gegeven die zich richten op allerlei aspecten van het kampeerleven, van duurzaam reizen tot het bereiden van maaltijden in de open lucht.

Verschillende leveranciers, van gevestigde merken tot start-ups, zullen aanwezig zijn om hun nieuwste producten en diensten te presenteren. Dit maakt het evenement niet alleen interessant voor consumenten, maar ook voor professionals in de branche.

Niet te vergeten zijn de nieuwe primeurs die voor het eerst aan het grote publiek zullen worden voorgesteld. Crosscamp Official zal zijn nieuwste Camper Vans serie lanceren, die speciaal is ontworpen voor de avontuurlijke reiziger en liefhebbers van het zogenaamde ‘Vanlife’. Eveneens in de schijnwerpers staan de nieuwe campers van LMC Caravan International, die luxe en praktische functionaliteit naadloos combineren voor de moderne globetrotter.

Op woensdag 5 oktober staat er bovendien een bijzonder moment gepland: de uitreiking van de ANWB Verkiezing Camper en Caravan van het Jaar. Dit jaarlijkse hoogtepunt erkent de meest opvallende en innovatieve voertuigen in hun respectievelijke categorieën.

Duurzaamheid krijgt dit jaar een speciale focus met de introductie van de Duurzame KampeerAwards. Op het plein ‘Kamperen van de Toekomst’ worden de genomineerden in deze nieuwe categorie gepresenteerd. Deze award beloont niet alleen het meest duurzame kampeermiddel maar ook de meest verantwoorde kampeerplek of innovatief concept dat een positieve impact heeft op onze planeet.

In een wereld waarin kamperen synoniem is geworden aan vrijheid en avontuur, biedt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een inspirerend overzicht van nieuwe mogelijkheden en innovaties, die deze vorm van vakantie vieren steeds toegankelijker en duurzamer maken.

Gerelateerde artikelen:
NS