Pitane Image

Wat de dagelijkse uitvoering betreft, blijven lokale taxibedrijven een prominente rol spelen.

Connexxion Taxi Services wordt de nieuwe vervoerspartner in Noordoost-Brabant voor de periode 2024-2028. Het contract met de huidige dienstverlener, Munckhof Taxi B.V., loopt af op 31 december 2023. De dienstverlening door Regiotaxi Noordoost-Brabant is tweeledig.

Enerzijds biedt het deur-tot-deurvervoer voor mensen met een Wmo-indicatie in verschillende gemeenten waaronder Bernheze, Boekel en Maashorst. Anderzijds springt de regiotaxi in wanneer er geen reguliere openbaar vervoerverbindingen beschikbaar zijn binnen een loopafstand van tien minuten. Dit zorgt ervoor dat mensen met mobiliteitsbeperkingen deel kunnen nemen aan de samenleving, een kernmissie van de GR-KCV Brabant Noordoost, het overkoepelende orgaan dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van dit vervoer.

tevredenheid

Tot nu toe werd het regiotaxivervoer uitgevoerd door Munckhof Taxi B.V., in samenwerking met lokale onderaannemers zoals Taxi van Alebeek en Taxi van Dijk. Volgens de regiobesturen is de samenwerking de afgelopen vijf jaar naar volle tevredenheid verlopen. Desondanks komt er nu een verschuiving in het landschap. Geen enkele van de andere inschrijvers heeft bezwaar ingediend tegen de definitieve gunning aan Connexxion, die op 1 augustus werd bekrachtigd.

zero emissie

Belangrijk bij de keuze voor Connexxion Taxi Services zijn de duurzaamheidsplannen van het bedrijf. Vanaf 1 januari 2024 zullen de huidige voertuigen geleidelijk vervangen worden door elektrische voertuigen, met als doel om het gehele vervoer tegen 2026 zero emissie uit te voeren. Daarnaast heeft goed werkgeverschap een rol gespeeld. Connexxion heeft toegezegd dat 80% van de ingezette uren zal worden uitgevoerd door chauffeurs met een contract voor onbepaalde tijd en die minimaal 16 uur per week werkzaam zijn.

Lees ook  Laat je niet verrassen tijdens carnaval, zorg voor een BOB of gebruik bussen en treinen
(Tekst loopt door onder de foto)
Taxicentrale De Meierij
Foto: © Pitane Blue - Taxicentrale De Meierij

De daadwerkelijke uitvoering van het vervoer zal worden gedaan door drie lokale taxibedrijven: Van Driel, Taxicentrale de Meierij en van Helvoort. Deze bedrijven zijn geen onbekenden in de regio; ze verzorgen momenteel ook al het doelgroepenvervoer. Regiotaxi Noordoost-Brabant benadrukt dat de kwaliteit van het vervoer op peil zal blijven, ondanks de wisseling van de wacht. Het nieuwe contract met Connexxion heeft een looptijd van vijf jaar maar bevat een optie voor verlenging van maximaal drie jaar. Indien de verlenging wordt benut, loopt het contract met Connexxion Taxi Services uiterlijk af op 31 december 2031.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email