BLUE

De politie heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen of in het bezit van beelden.

Op de Kamperfoelieweg in Amsterdam is dinsdag een kinderwagen aangereden door een taxichauffeur, die daarna vluchtte zonder zich om het vijf maanden oude kind te bekommeren. De schokkende aanrijding vond plaats rond 17.15 uur toen een moeder met haar drie kinderen, waaronder het baby’tje in de kinderwagen, het zebrapad overstak. De baby is uit de wagen gevlogen en op de straat beland, waarna omstanders en hulpdiensten te hulp schoten.

De moeder had besloten om lopend de drukke rijbaan en aansluitend de lijnbusbaan over te steken. Terwijl ze dat deed, manoeuvreerde een taxi zich om de stilstaande voertuigen heen en ging zelfs over de busbaan. Het volgende dat gebeurde was een nachtmerrie voor elke ouder: de taxi raakte de kinderwagen, en ging er vervolgens vandoor in de richting van de Van der Spekstraat.

De taxi in kwestie is omschreven als een lichtgrijze Opel met vijfspaaks velgen en een blauwe kentekenplaat. De bestuurder is een man, en het voertuig zou mogelijk schade hebben aan de rechtervoorzijde. Hoewel de andere kinderen en de moeder ongedeerd zijn gebleven, brengt dit incident de groeiende zorgen over de veiligheid op de weg in scherpere focus.

(Tekst loopt door onder de foto)

Rond 17.15 uur loopt een moeder met haar drie kinderen (waarvan één in een kinderwagen) op de Kamperfoelieweg en wil oversteken. Het is erg druk en de vrouw besluit de rijbaan en daarna de lijnbusbaan lopend op het zebrapad over te steken.

De politie heeft deze zaak hoog op de agenda gezet en roept getuigen op om zich te melden. Onder de codenaam 2023242004 is het Opsporing Team Verkeer van de politie Amsterdam bereikbaar voor tips en getuigenissen. Zij benadrukken ook dat beelden, die geüpload kunnen worden via een speciaal tipformulier, een cruciale rol kunnen spelen in het oplossen van dit schrijnende incident. Voor meer inlichtingen neem dan contact op met het Opsporing Team Verkeer van de politie Amsterdam via 0900-8844.

Lees ook  Gestrande belofte: AmsEindShuttle-service 'tijdelijk' niet meer beschikbaar
Gerelateerde artikelen:
EVI.
Print Friendly, PDF & Email