BLUE

De Curaçaose luchtvaartmaatschappij kiest pragmatisme boven juridische strijd met easyGroup.

De regionale luchtvaartmaatschappij EZAir, met thuisbasis in Curaçao, zal zijn naam veranderen naar Z Air na beschuldigingen van merkinbreuk door easyGroup Holdings. Dit bedrijf, dat eigenaar is van onder meer easyJet, beschuldigt de Caraïbische vliegmaatschappij van het schenden van intellectuele eigendomsrechten en heeft geëist dat de verkoop van vliegtickets naar Colombia aan Britse, Europese en Amerikaanse passagiers per direct wordt gestopt.

Volgens René Winkel, de CEO van EZAir, heeft de maatschappij onlangs een aangetekende brief ontvangen van easyGroup. “We zijn het vanzelfsprekend niet eens met het standpunt van easyJet. Maar als relatief kleine regionale vervoerder kunnen we ons geen langdurige juridische strijd veroorloven met een zeer goed gekapitaliseerde groep als easyGroup, zeker gezien de onzekere uitkomst daarvan,” licht Winkel toe.

EZAir koos een nieuwe handelsnaam om het probleem op te lossen. Hoewel de juridische entiteit en de vliegoperaties van de luchtvaartmaatschappij hetzelfde blijven, zal de naamsverandering ook leiden tot de lancering van een nieuwe website. “Door de jaren heen hebben we een sterke positie opgebouwd op onze routes met een goed product en comfortabele vliegtuigen. Dat verandert allemaal niet, en we zijn vol vertrouwen over deze rebranding,” voegt Winkel eraan toe.

(Tekst loopt door onder de foto)

René Winkel, directeur van EZ Air, benadrukte dat de overgang naar de nieuwe naam met minimale verstoring gepaard zal gaan. "Er wordt slechts een kleine aanpassing gedaan aan ons logo, vliegtuigen en visuele merkidentiteit. Bovendien maakt onze bestaande IATA-code, 7Z, deze overgang de gemakkelijkste oplossing!" aldus Winkel.

EasyGroup, dat jaarlijks naar verluidt 1,2 miljoen dollar uitgeeft aan het opsporen van ‘merkdiefstal’, heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar. In het verleden heeft de groep ook rechtszaken aangespannen tegen EasyFly in Colombia en tal van andere bedrijven die gebruikmaken van varianten van hun merknaam. Hieronder vielen onder andere de muziekband Easy Life en de Hondurese luchtvaartmaatschappij EasySky.

Sueyenne Dammerman, de commercieel directeur, bevestigde dat de rebranding geen invloed zal hebben op de operaties, passagiers of medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. “We zijn dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen gedurende dit proces, niet alleen van ons team van toegewijde medewerkers, maar ook van veel van onze trouwe passagiers. Deze aanmoediging motiveert ons verder om ons product continu te verbeteren,” zei Dammerman. De nieuwe merkidentiteit zal geleidelijk in de komende weken worden geïmplementeerd.

Gerelateerde artikelen:
NS
Print Friendly, PDF & Email