DVDP width=

Elke leasemaatschappij kan OV Reizen voor hun klanten en berijders naar believen aanzetten. Als dat gebeurt kunnen de betrokken berijders onmiddellijk via de app OV reizen boeken.

De grootste aanbieder van mobiliteitspassen zet nieuwe stappen om het gebruik van openbaar vervoer onder zakelijke reizigers te stimuleren. MultiTankcard heeft OV Reizen geïntroduceerd, een service die het voor leaserijders mogelijk maakt om via een app overal in Nederland openbaar vervoer te gebruiken. Deze stap sluit aan bij een bredere beweging naar duurzame en digitale reisoplossingen.

De innovatie speelt in op de noodzaak voor een efficiënter en duurzamer gebruik van vervoersmodaliteiten, vooral wanneer de auto niet de optimale reisoptie is. Met de introductie van de MultiTankcard en MoveMove app worden de tot dusver bestaande barrières voor het reizen met het openbaar vervoer weggenomen, waarbij reizigers nu een digitale ticketing service ervaren die vrij is van de noodzaak voor abonnementen en de complexiteit van losse kaartjes en declaraties.

Na een start met MoveMove, die direct zakelijke klanten zoals zzp’ers en mkb’ers bedient, heeft OV Reizen de service uitgebreid naar leasemaatschappijen. Dit impliceert dat een substantiële groep van ongeveer 500.000 leaserijders toegang heeft tot een gestroomlijnde manier om met het openbaar vervoer te reizen, gefaciliteerd door hun werkgever. Dit wordt aangemoedigd door de eenvoud van de app en het feit dat de OV-kosten naadloos in de bedrijfsvoering worden geïntegreerd, als onderdeel van de facturatiediensten van MultiTankcard.

(Tekst loopt door onder de foto)
MultiTankcard

"Met deze innovatie maken we het OV aantrekkelijker voor deze doelgroep. Uiteindelijk is het OV in veel situaties een slimmer alternatief voor de auto. Denk bijvoorbeeld aan een klantbezoek in het stadcentrum, of als je wilt flexwerken tijdens een lange treinrit. En dit alles draagt ook nog eens bij een meer duurzame wereld met minder files".

Roozeman belicht het gebruiksgemak en de aantrekkelijkheid van de service en illustreert hoe de dienst drempels verlaagt en het openbaar vervoer een aantrekkelijker alternatief maakt voor zakelijke autorijders die gewoonlijk geconfronteerd worden met het ongemak van aparte OV-chipkaarten en het declaratieproces. “MultiTankcard bedient een enorme groep van meer dan een half miljoen zakelijke automobilisten, die nu drempels ervaren om met het OV te reizen. Men heeft vaak geen OV-chipkaart of men vindt apart declareren te veel gedoe.”, aldus Roozeman.   

MultiTankcard

Het bedrijf MultiTankcard, een belangrijke speler in de mobiliteitssector en gevestigd in Hoofddorp, heeft een indrukwekkende geschiedenis van dertig jaar in het autoriseren, verwerken en factureren van zakelijke reistransacties. Het bedrijf voorziet in een behoefte door een uitgebreid aanbod van diensten die verder gaan dan alleen autorijden, waardoor een geïntegreerde benadering van zakelijke mobiliteit wordt geboden.

Circa 500.000 zakelijke autorijders maken gebruik van het betalingsplatform waar naast de auto ook diverse andere vormen van vervoer en aanverwante diensten worden gefaciliteerd, zoals het OV, de wasstraat, parkeren, autovloeistoffen en tanken en laden in Europa. MultiTankcard autoriseert, verwerkt en factureert al 30 jaar lang transacties voor alle vormen van zakelijk reizen. Met het merk MoveMove richt het bedrijf zich op zzp’ers en mkb’ers.

Gerelateerde artikelen:
EVI.
Print Friendly, PDF & Email