Pitane Image

Tim Vandenput heeft aangekondigd zich niet verkiesbaar te stellen voor de Federale verkiezingen in 2024.

Belgisch volksvertegenwoordiger en burgemeester van Hoeilaart Tim Vandenput (Open Vld), heeft aangekondigd dat hij zich niet verkiesbaar zal stellen voor de Federale verkiezingen in juni 2024. Deze beslissing is wellicht een belangrijke verschuiving in zijn politieke carrière, waarbij hij zich zal richten op zijn rol als burgemeester en zijn passie voor de luchtvaartsector.

“Gisterenavond heb ik beslist om bij de Federale verkiezingen in juni 2024 niet meer op een verkiesbare plaats te staan op de liberale lijst van Open VLD. Ik zal bijgevolg niet meer in het parlement zetelen vanaf dan.”, aldus Tim Vandenput.

Vandenput, die al een decennium in het Parlement zit, heeft aangegeven dat zijn werk in Hoeilaart, een gemeente in de Druivenstreek, hem meer voldoening geeft dan zijn rol in de nationale politiek. Deze keuze benadrukt zijn toewijding aan de lokale gemeenschap en zijn verlangen om meer tijd door te brengen met familie en vrienden.

Tijdens zijn parlementaire carrière heeft Vandenput zich vooral gericht op veiligheidsdossiers, waaronder die voor Defensie, Politie en Brandweer. Hij volgde ook actief het dossier over de luchthaven van Zaventem, een belangrijk onderwerp voor zijn kiesdistrict. Zijn besluit om zich terug te trekken uit de nationale politiek kwam als een verrassing voor velen, maar hij blijft toegewijd aan zijn rol als burgemeester van Hoeilaart.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 heeft Vandenput zijn kandidatuur voor de positie van burgemeester al aangekondigd. Hij benadrukt de kracht van zijn team, Team 1560, en zijn intentie om Hoeilaart nog verder te verbeteren. Hij spreekt zijn dank uit aan allen die hem steunden in zijn politieke loopbaan en belooft zich in te blijven zetten voor de gemeenschap van Hoeilaart.

De beslissing van Tim Vandenput (52) om zich terug te trekken uit de nationale politiek en zich niet verkiesbaar te stellen voor de Federale verkiezingen in 2024 heeft gemengde reacties opgeroepen. Hoewel velen zijn toewijding aan de gemeente Hoeilaart prijzen, zien anderen zijn vertrek als een aanzienlijk verlies voor de luchtvaartsector in het Belgische Parlement.

Vandenput, bekend om zijn expertise en ervaring in de luchtvaartsector, wordt door sommigen gezien als een cruciale stem tegen het zogenaamde “anti-luchtvaart populisme” in de politiek. Zijn kennis en inzicht in deze complexe industrie waren waardevol in het Parlement, waar hij actief dossiers volgde en betrokken was bij belangrijke besluitvorming.

(Tekst loopt door onder de foto)

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit & Openbare Werken en partijgenoot van Vandenput, heeft publiekelijk haar steun voor zijn beslissing uitgesproken en hem succes gewenst in zijn toekomstige projecten.

Zijn beslissing wordt door velen gezien als een moeilijke, maar persoonlijke keuze, waarbij hij voorrang geeft aan zijn lokale verantwoordelijkheden en persoonlijke passies boven zijn nationale rol. Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit & Openbare Werken en partijgenoot van Vandenput, heeft haar steun uitgesproken en hem veel succes gewenst in zijn toekomstige ondernemingen.

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 in het vooruitzicht en zijn intentie om door te gaan als burgemeester van Hoeilaart, zal Vandenput zich waarschijnlijk meer concentreren op lokale kwesties en gemeenschapsprojecten. Deze keuze benadrukt zijn betrokkenheid bij zijn gemeente, maar roept ook vragen op over wie zijn rol voor Open VLD in het Parlement op het gebied van de luchtvaartpolitiek zal overnemen.

Foto: Tim Vandenput – LinkedIn.

Gerelateerde artikelen:
chiron
Print Friendly, PDF & Email