Pitane Image

Het is opmerkelijk dat het parkeer abonnement persoonsgebonden is en niet gekoppeld aan het kenteken van de auto.

De Efteling, het beroemde pretpark in Kaatsheuvel, staat bekend om zijn sprookjesachtige attracties en magische ervaringen, maar recentelijk is er kritiek ontstaan op het parkeerbeleid van het park. Dit beleid dwingt gezinnen met een jaarabonnement om meerdere parkeerabonnementen aan te schaffen voor dezelfde auto, een situatie die vragen oproept over de rechtvaardigheid en logica achter deze regel.

Wanneer zowel man als vrouw van een gezin met een jaarabonnement afzonderlijk het park bezoeken met dezelfde auto, worden zij verplicht om elk een apart parkeer abonnement aan te schaffen. Dit beleid lijkt in strijd met het gezonde verstand, aangezien het parkeer abonnement, net als het park abonnement, persoonsgebonden is en dus niet overdraagbaar, ongeacht of het dezelfde auto betreft.

Deze kwestie werpt een schaduw over de algemeen positieve ervaring van het park. Terwijl gasten van het Efteling Hotel en de vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land kunnen genieten van gratis parkeren op de centrale parkeerplaats, worden jaarabonnementhouders geconfronteerd met extra kosten.

Daarnaast biedt het park een speciaal terrein voor het brengen en ophalen van gasten, gelegen naast de openbare bushaltes. Deze locatie, hoewel handig, staat het niet toe om stil te staan bij de bushaltes zelf. Voor bezoekers met een rolstoel is er een speciale breng- en ophaalplaats bij de fietsenstalling. Theaterbezoekers hebben ook de mogelijkheid om te parkeren bij de hoofdingang van het Efteling Park, met speciale parkeerkaarten die verkrijgbaar zijn voor €7,50.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: © Pitane Blue - Efteling Kaatsheuvel

Een flexibelere benadering, waarbij één parkeerabonnement per voertuig wordt toegestaan, ongeacht het aantal abonnementhouders dat de auto gebruikt, zou een stap in de richtie van grotere klanttevredenheid kunnen zijn.

Het Efteling-park, dat streeft naar een magische en probleemloze ervaring voor al zijn gasten, zou kunnen overwegen om het parkeerbeleid te herzien, zodat gezinnen niet onnodig worden belast met dubbele kosten. Een meer flexibel en gezinsvriendelijk beleid zou in lijn zijn met de wonderlijke en gastvrije sfeer die het park kenmerkt.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
EVI.
Print Friendly, PDF & Email