Pitane Image

Eerst registreren en daarna heb je een ticket dat geldig is van 31 december 18 uur tot en met 1 januari 23.59 uur.

In Limburg wordt tijdens oudejaarsnacht een belangrijk initiatief ontplooid om de veiligheid op de weg te garanderen en dronken rijden tegen te gaan. Dit jaar zorgen de provincie, gemeenten en De Lijn voor gratis feestbussen op minstens 20 lijnen door heel Limburg. Het initiatief, dat ook vorig jaar werd georganiseerd, biedt een veilig alternatief voor inwoners die deelnemen aan de oudejaarsvieringen.

Bert Lambrechts, gedeputeerde van de Provincie Limburg en lid van N-VA, benadrukt de samenwerking tussen het provinciebestuur, De Lijn en 28 deelnemende gemeenten. Het project weerspiegelt de inzet van de provincie om openbaar vervoer betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Vooral het belang van het veilig thuisbrengen van feestvierders gedurende oudejaarsnacht wordt onderstreept.

Dit jaar zullen op 31 december en 1 januari 25 feestbussen over 20 lijnen rijden. Het gratis vervoer wordt mogelijk gemaakt door de participatie van 29 Limburgse gemeenten. Inwoners van deze gemeenten kunnen zich tot 17 uur op 31 december registreren via de website van De Lijn om een gratis sms-ticket te ontvangen, geldig van 31 december 18 uur tot en met 1 januari 23.59 uur.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: De Lijn

Om gratis mee te rijden sms je, voor je opstapt, en met het gsm-nummer dat je invulde op de website het woord EVENT naar 4884.

De oudejaarslijnen, in totaal 10 nachtlijnen, dekken bijna heel Limburg. Inwoners uit gemeenten die niet deelnemen aan het project kunnen ook gebruik maken van deze lijnen, maar betalen dan een speciaal tarief van 4 euro voor een oudejaarsticket. Dit ticket is eveneens geldig op alle lijnen tijdens de genoemde periode.

Lees ook  De Lijn neemt maatregelen na schokkend deurincident

Deze aanpak is een uitstekend voorbeeld van hoe lokale overheden samenwerken om de veiligheid tijdens feestdagen te waarborgen en verantwoord rijgedrag te bevorderen. Door gratis vervoer aan te bieden, wordt een duidelijk signaal gegeven dat er geen excuus is voor dronken rijden, vooral tijdens een risicovolle periode zoals oudejaarsnacht. Dit initiatief draagt bij aan het verminderen van verkeersongevallen en bevordert een veilige en feestelijke sfeer voor alle inwoners van Limburg.

In totaal kan je rekenen op 20 feestlijnen, verspreid over de hele provincie.

 • 403 Hasselt – Houthalen-Helchteren – Peer – Pelt

 • 404 Hasselt – Genk – Maasmechelen – Dilsen-Stokkem – Maaseik

 • 405 Hasselt – Diepenbeek – Bilzen – Lanaken – Maastricht

 • 408 Genk – As – Opglabbeek – Gruitrode – Bree – Bocholt – Pelt

 • 410 Hasselt – Wellen

 • 414 Tessenderlo – Hasselt

 • 415 Hasselt – Houthalen-Helchteren – Hechtel-Eksel – Peer

 • 416 Lanaken – Zutendaal – Genk – Hasselt

 • 417 Alken – Hasselt

 • 418 Hasselt – Heusden-Zolder – Leopoldsburg

 • 419 Bree – Meeuwen-Gruitrode – Genk

 • 421 Kinrooi – Bree – Bocholt – Peer

 • 425 Hamont-Achel – Pelt

 • 426 Pelt – Hamont

 • 428 Lommel – Werkplaatsen – Heeserbergen – Lutlommel – Barrier – Pelt

 • 431 Hasselt – Kortessem – Tongeren

 • 434 Voeren: Teuven – Moelingen

 • 435 Maaseik – Bree – Bocholt

 • 437 Genk – Zutendaal – Bilzen – Hoeselt – Tongeren

 • 438 Maaseik – Elen – As – Genk

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Vlaamse regering aan zet, toekomst busbouwer Van Hool wankelt
Chiron
Print Friendly, PDF & Email