Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Vlammen op de landingsbaan, maar alle passagiers veilig na botsing op Haneda.

Een dramatisch incident heeft de Haneda Luchthaven in Tokio geschokt. Een passagiersvliegtuig van Japan Airlines vloog in brand na een botsing op de luchthaven. De Japanse omroep NHK bracht als eerste het nieuws naar buiten. Volgens TBS, een andere nieuwszender, zijn alle passagiers van het toestel geëvacueerd. Een woordvoerder van Japan Airlines bevestigde dat op het moment van de brand 379 passagiers aan boord waren.

Brandweer en reddingswerkers snelden ter plaatse om de vlammen te bestrijden en passagiers te evacueren. Japanse media, waaronder TBS, toonden beelden van passagiers die via een noodglijbaan het toestel verlieten. Het incident deed zich voor na een botsing tussen vlucht 516 van Japan Airlines, komende van New Chitose Airport in Hokkaido, en een vliegtuig van de Japanse Kustwacht.

(Tekst loopt door onder de foto)

Vijf leden van de kustwacht, in het andere toestel, kwamen om het leven. Een zesde inzittende, de kapitein, kon wel ontsnappen maar is in kritieke toestand.

Alle passagiers zijn veilig geëvacueerd, maar over eventuele gewonden is nog niets bekend. De evacuatiebeelden benadrukken de ernst van de situatie, maar ook de efficiënte actie van bemanning en hulpdiensten. De oorzaak van de botsing is nog onduidelijk en wordt verder onderzocht.  

Haneda Luchthaven, een van de drukste in Azië, is een belangrijk knooppunt voor zowel nationale als internationale vluchten. De spanning onder familie en vrienden van passagiers en bemanning is voelbaar, terwijl men wacht op meer informatie. Er is veel medeleven voor de betrokkenen bij dit tragische voorval.

Gerelateerde artikelen:
STARTPAKKET