Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Avan gunt deel van vraagafhankelijk en collectief vervoer aan Munckhof.

Per 1 augustus 2024 zal Munckhof een significant deel van het vraagafhankelijke en collectieve vervoer overnemen van Avan. Deze verandering volgt na een zorgvuldige Europese aanbestedingsprocedure, waarbij Munckhof als geschikte partner naar voren kwam. De opdracht, die zich uitstrekt over meerdere gemeenten, duidt op een groeiende rol va Munckhof in het regionale vervoerslandschap.

De nieuwe overeenkomst omvat het vraagafhankelijke vervoer voor inwoners van Duiven, Montferland, Westervoort en Zevenaar, alsook het routegebonden vervoer voor Arnhem, Doesburg, Renkum, Rheden en Rozendaal. Met een contractduur variërend van zes tot tien jaar, markeert deze samenwerking een langdurige verbintenis tussen de vervoersorganisaties en de betrokken gemeenten.

De beslissing voor deze overgang werd genomen door de bedrijfsvoeringsorganisatie Doelgroepenvervoer Regio Arnhem Nijmegen (BVO DRAN). Zij staan aan het roer van het coördineren en uitvoeren van doelgroepenvervoer in de regio. De keuze voor Munckhof is het resultaat van een uitgebreid selectieproces, waarbij meerdere aanbieders zijn overwogen.

(Tekst loopt door onder de foto)

De contracten hebben een looptijd van minimaal zes tot maximaal tien jaar. Deze beslissing is genomen door bedrijfsvoeringsorganisatie Doelgroepenvervoer Regio Arnhem Nijmegen (BVO DRAN), die verantwoordelijk is voor het coördineren en uitvoeren van het doelgroepenvervoer in deze regio.

Esther Vaessen, Contractmanager bij Vervoersorganisatie Regio Arnhem Nijmegen, benadrukt de positieve ervaringen met Munckhof. “We werken al voor meerdere percelen met Munckhof samen. Tot nu toe is de samenwerking altijd erg goed en constructief geweest. We zijn blij dat we ook voor deze onderdelen met Munckhof gaan samenwerken en hebben vertrouwen in de toekomst,” aldus Vaessen.

Vanuit Munckhof is er eveneens enthousiasme over de uitbreiding van de samenwerking. Arjan Wiering, COO van Munckhof, uit zijn trots over de nieuwe overeenkomst. “We zijn erg trots dat we de samenwerking verder mogen uitbreiden. In totaal worden meer dan 80 voertuigen van Munckhof ingezet voor het vraagafhankelijke en collectieve vervoer. De voertuigen worden aangestuurd vanuit onze eigen vestiging in Arnhem. Een thuiswedstrijd, wat deze samenwerking nog specialer maakt!”

De overgang van het vervoer naar Munckhof, gepland op donderdag 1 augustus 2024, is een belangrijke mijlpaal voor zowel de organisaties als de inwoners van de betrokken gemeenten. Vanaf die datum neemt Munckhof de verantwoordelijkheid op zich voor het verzorgen van het vraagafhankelijke en collectieve vervoer binnen de toegewezen percelen. 

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
STARTPAKKET