Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Noud Ottens is vanaf april 2024 de nieuwe general manager van Bolt Nederland.

Hij volgt Lars Speekenbrink op, die sinds 2020 deze positie bekleedde en nu een internationale functie binnen het bedrijf zal vervullen. Met zijn benoeming zal Ottens zijn uitgebreide ervaring in operationeel management en strategisch leiderschap gebruiken om de missie van Bolt, het bevorderen van een betaalbare, veilige en duurzame stedelijke mobiliteit, verder uit te dragen.

Bolt, de toonaangevende mobiliteitsplatform in Europa, biedt een scala aan diensten aan waaronder ride-hailing, gedeelde auto’s, elektrische fietsen en scooters, alsook voedsel- en boodschappenbezorging. Het bedrijf heeft een sterke positie opgebouwd met meer dan 150 miljoen klanten in meer dan 45 landen in Europa en Afrika, inclusief een substantiële aanwezigheid in Nederland.

Sinds zijn introductie op de Nederlandse markt in 2020 met taxidiensten in Amsterdam heeft Bolt zijn aanbod snel uitgebreid. Het bedrijf biedt nu ride-hailing diensten in grote steden zoals Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven en gedeelde ebike-diensten in steden zoals Enschede, Groningen, Hengelo, Leeuwarden en Nijmegen.

Onder Ottens’ leiding is Bolt klaar om de definitie van stedelijk reizen in Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen. De verbetering van veiligheid en kwaliteit van diensten blijft een prioriteit voor Bolt, zoals blijkt uit recente lanceringen van geavanceerde veiligheidsfuncties. Deze omvatten real-time monitoring van afwijkingen tijdens ritten, de mogelijkheid voor chauffeurs en passagiers om direct noodhulpdiensten te bellen, ritten te delen, audio op te nemen, of met één aanraking via de app ondersteuning aan te vragen.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Bolt Press Services

Reflecterend op zijn nieuwe rol, uitte Ottens zijn enthousiasme: “Ik ben verheugd om in deze cruciale tijd de rol van General Manager voor Bolt Nederland op me te nemen. Onze missie om stedelijke mobiliteit te verbeteren door deze duurzamer, veiliger en toegankelijker te maken, sluit aan bij de veranderende behoeften van steden en hun inwoners. Ik zet me in om innovatie en uitbreiding door heel Nederland te stimuleren, en ervoor te zorgen dat Bolt voorop blijft lopen in het bieden van uitgebreide en betrouwbare mobiliteitsoplossingen.”

Voordat Ottens bij Bolt kwam, was hij betrokken bij de lancering van Budbee in Nederland, een bedrijf in de last-mile logistiek voor e-commerce. Zijn ervaring werd verder versterkt door zijn werk bij Google in diverse kantoren in de Nordics, waar hij als Field Operations Lead voor EMEA functioneerde. Ottens heeft een Master of Business Administration van de Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en een Master in International Business & Business Intelligence van EAE Business School, wat hem uitstekend positioneert om Bolt Nederland naar aanhoudende groei en succes te leiden.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
CDTONLIN