Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De Curacao Hospitality and Tourism Association (CHATA) heeft Anuschka Cova aangesteld als de nieuwe CEO.

Met meer dan een kwart eeuw aan ervaring in leiderschapsrollen, brengt Cova een indrukwekkend portfolio mee naar de organisatie, met name door haar expertise in het private sector en publiek-private samenwerkingen. Haar diepe inzicht in de toeristische sector is met name relevant. Cova was voorheen zes jaar lang voorzitter van de Curaçao International Financial Association (CIFA) en zes jaar vicevoorzitter van het Curaçao International Financial Center (CIFC). Ook had zij zitting in sturende comités zoals het Curaçao Tourism Master Plan Steering Committee en het Curaçao Investment Committee.

In haar nieuwe rol zal zij de organisatie leiden in het streven naar een zichtbare, leidende en effectieve bijdrage aan een levendig en duurzaam toeristisch en gastvrijheidsproduct op Curaçao. Haar uitgebreide ervaring en toewijding aan de sector zullen doorslaggevend zijn voor het promoten van de initiatieven van CHATA. Deze initiatieven omvatten onder andere belangenbehartiging en lobbying namens de sector, marketing van bestemmingen en producten, behoud en groei van luchtvaartdiensten, ontwikkeling van producten en human resources, en communicatie als de stem van de sector.

(Tekst loopt door onder de foto)

De nieuwe CEO heeft de functie aangenomen met de insteek om de horeca en het toerisme op Curaçao meer op de kaart te zetten.

Curaçao
Foto: © Pitane Blue - Curaçao

“We zijn zeer verheugd om mevrouw Cova te verwelkomen als de nieuwe CEO van CHATA. Haar ervaring en diepgewortelde passie voor de toeristische industrie maken haar de ideale kandidaat om CHATA naar de toekomst te leiden.”

Cova zelf is ook opgetogen over haar nieuwe functie en verklaarde: “Ik ben vereerd om aan te treden als CEO van CHATA en ben vastbesloten om positieve veranderingen in de toeristische sector te stimuleren. Samen met onze leden, partners en het bestuur van CHATA, zullen we blijven streven naar duurzame groei van de toeristische sector op Curaçao en ervoor zorgen dat de voordelen hiervan in onze hele gemeenschap worden genoten.”

Lees ook  Toerisme: actievoerders bieden petitie aan parlement tegen bouwplannen Zakitó

Tot slot wil CHATA ook de aanzienlijke bijdrage erkennen van de heer Jim Hepple, die als interim directeur gedurende 18 maanden onmisbare inzichten en inspanningen heeft geleverd aan CHATA en zijn leden. Cova en Hepple zullen de komende weken samenwerken om een soepele overgang te waarborgen. “We willen onze enorme dank uitspreken aan de heer Jim Hepple voor het uitstekende werk dat hij de afgelopen 18 maanden heeft verricht. We hadden ons geen betere interim directeur kunnen wensen,” aldus Luttge.

CHATA

De Curacao Hospitality and Tourism Association (CHATA), een non-profitorganisatie, speelt een cruciale rol in de toeristische en gastvrijheidsindustrie van Curaçao. Als vertegenwoordiger van meer dan 250 private sector organisaties, bestrijkt CHATA alle takken van deze vitale industrie. De vereniging bundelt de krachten en kennis van haar leden om significante en positieve veranderingen binnen de sector te bewerkstelligen.

CHATA biedt haar leden een scala aan diensten, waaronder marktintelligentie, netwerkmogelijkheden, data en algemene informatie over de toeristische sector. Bovendien houdt CHATA haar leden regelmatig op de hoogte van de acties die zij onderneemt ter ondersteuning van hun zakelijke doelstellingen.

Als proactieve pleitbezorger van openbaar beleid, streeft CHATA ernaar een gunstig zakelijk klimaat te creëren. De organisatie fungeert als drijvende kracht achter de productontwikkeling en marketing van de gastvrijheids- en toerisme-industrie. In deze rol speelt CHATA een belangrijke rol bij het vormgeven van het toeristische landschap van Curaçao, gericht op zowel korte- als langetermijnvoordelen voor het eiland en zijn inwoners.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Curaçao: dammen onder druk, cultureel hart Hofi Mango lijdt
Curacao