Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Het Belgische bedrijfslandschap verliest een van zijn pioniers met het overlijden van Denis Van Hool, de zoon van Bernard Van Hool, oprichter van de bekende busbouwer Van Hool.

Denis is op 91-jarige leeftijd overleden, een verlies dat voelbaar is binnen en buiten de sector. Zijn heengaan werd zaterdagavond bevestigd door Het Laatste Nieuws, en markeert het einde van een tijdperk voor een familie die diep verweven is met de industriële geschiedenis van België.

Geboren op 14 maart 1932, werd Denis al op jonge leeftijd betrokken bij het familiebedrijf. Samen met zijn drie broers hielp hij zijn vader met de oprichting van Van Hool toen hij slechts 14 jaar oud was. Deze vroege start legde de basis voor een levenslange carrière binnen het bedrijf, waar Denis verschillende sleutelrollen vervulde, van bestuurder van de NV tot directeur operationele zaken. Zijn werkzaamheden besloegen een breed scala, van personeelsdienst tot informatica, wat zijn veelzijdigheid en toewijding aan het bedrijf onderstreept.

Denis Van Hool was niet alleen een sleutelfiguur in het uitbouwen van Van Hool tot een gerespecteerde naam in de busbouwindustrie, maar hij was ook betrokken bij de bredere ontwikkeling van de sector in Europa. Zijn visie op bedrijfsvoering en innovatie droeg bij aan de groei en het succes van Van Hool, welke bekend staat om zijn kwalitatieve bussen en coaches.

(Tekst loopt door onder de foto)
Van Hool
Foto: © Pitane Blue - Van Hool

In 2013 droeg hij de leiding van het bedrijf over aan zijn zoon, Filip Van Hool, die de rol van CEO op zich nam. Onder Filip’s leiding blijft het bedrijf de visie van zijn grootvader en vader voortzetten, zij het onder uitdagende omstandigheden, zoals recentelijk geïllustreerd door het faillissement en de daaropvolgende overname.

Het overlijden van Denis komt op een moment waarop de familie en het bedrijf al te maken hadden met aanzienlijke uitdagingen, waaronder de recente financiële problemen en de overname van hun activiteiten. Dit maakt het verlies nog pijnlijker voor degenen die dicht bij hem stonden en voor wie hij een bron van inspiratie en leiderschap was.

Volgens de berichtgeving zal de uitvaart van Denis Van Hool in intieme kring plaatsvinden, wat past bij de bescheidenheid die hij tijdens zijn leven vaak tentoonspreidde. Het is een moment van reflectie voor de vele mensen wiens leven hij heeft geraakt, zowel binnen als buiten de grenzen van zijn bedrijf.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
CDTONLIN