Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

KNV Connected Mobility biedt een uniek platform waar bedrijven uit alle segmenten van de mobiliteitssector kunnen samenwerken.

De mobiliteitssector in Nederland ondergaat een behoorlijke transformatie met als doel de overstap naar een groenere, efficiëntere en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur. Deze verandering is essentieel om de groei van de sector te ondersteunen en tegelijkertijd maatschappelijke ambities op het gebied van duurzaamheid en bereikbaarheid waar te maken.

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), een prominente branchevereniging in het vervoersnetwerk van Nederland, heeft in reactie op deze behoefte een nieuwe vereniging opgericht, genaamd KNV Connected Mobility. Deze vereniging zal fungeren als een platform voor de integratie van uiteenlopende vervoerswijzen en de bevordering van duurzame en efficiënte reisoplossingen.

De term ‘Connected Mobility’ verwijst naar een geïntegreerde benadering van mobiliteit, waarbij technologische tools zoals digitale platforms en mobiele apps worden gecombineerd met fysieke vervoersknooppunten. Deze knooppunten, zoals bushaltes, transferhubs en parkeer- en laadlocaties (P+R), zijn essentieel voor een gestroomlijnde en aangename reiservaring.

KNV Connected Mobility

De missie van KNV Connected Mobility is gericht op het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van diverse mobiliteitsaanbieders. Tot de leden behoren aanbieders van Mobility as a Service (MaaS), openbaar vervoersbedrijven, zorg- en taxivervoer, aanbieders van deelmobiliteit, en ontwikkelaars van software voor transportmanagement. Het streven is om de krachten van deze uiteenlopende partijen te bundelen, hun kennis en ervaring te delen, en gezamenlijk te werken aan praktische voorstellen die de transitie naar een geïntegreerd mobiliteitssysteem kunnen versnellen.

De oprichting van deze vereniging komt op een cruciaal moment. De mobiliteitssector staat aan de vooravond van grote veranderingen, gedreven door technologische innovatie en een toenemende vraag naar duurzamere transportopties. Binnen enkele jaren wordt verwacht dat de verbindingen tussen verschillende vervoersvormen steeds digitaler en naadlozer zullen worden, waardoor de verwachtingen van reizigers ook zullen veranderen. Bedrijven die achterblijven in deze ontwikkeling riskeren irrelevant te worden in het snel evoluerende landschap.

Lees ook  Explosieve groei: Noord-Holland koploper in aantal nieuwe taxibedrijven
ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
DISPATCH