Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

High tech bedrijf ASML kondigt een samenwerking aan met Drop Mobility, een innovatieve aanbieder van deelmobiliteitsoplossingen.

Vanaf deze zomer zal ASML gebruikmaken van campus e-bikes, gefaciliteerd door Drop Mobility, om de verbinding tussen Eindhoven Centraal Station en de ASML-campus te verbeteren. Daarnaast zullen de e-bikes een pendeloptie bieden tussen diverse ASML-locaties in de Brainportregio. Teun Verschuren, medeoprichter van Drop Mobility, sprak met enthousiasme over de samenwerking: “We zijn heel blij om op deze vooruitstrevende en duurzame manier te kunnen samenwerken met een bedrijf als ASML.”

ASML blijft zich inzetten voor het verbeteren van faciliteiten en services om de campus en haar omgeving toegankelijk te houden. Met de introductie van campus e-bikes moedigt ASML haar medewerkers aan om op een duurzame manier te reizen. In samenwerking met Drop Mobility zullen er 1.000 e-bikes beschikbaar worden gesteld, bedoeld voor het laatste deel van de reis vanaf Eindhoven Centraal Station of voor het pendelen tussen ASML-locaties. Pim de Weerd, Programma Manager Access & Mobility bij ASML, benadrukt het belang van deze stap: “Mede dankzij de samenwerking met Drop verwachten wij een stap dichterbij te komen bij het behalen van onze mobiliteitsdoelstelling. We streven ernaar dat nog meer medewerkers reizen met het openbaar vervoer. De campus e-bikes maken het mogelijk om hun duurzame reis vanaf Eindhoven CS gemakkelijk voort te zetten naar een ASML-locatie in de Brainportregio.”

opschaling

De Weerd onderstreept de gezamenlijke ambitie om het aanbod van de deelfietsen nabij Eindhoven Centraal Station verder op te schalen. Dit initiatief zal niet alleen de toegankelijkheid vergroten, maar ook het aanbod aantrekkelijker maken voor andere bedrijven in de Brainportregio. Door de verhoogde beschikbaarheid van de e-bikes hoopt ASML dat meer medewerkers en bedrijven overstappen op duurzame vervoersopties, wat uiteindelijk bijdraagt aan een groenere en beter verbonden regio.

De gekozen e-bike modellen van Drop Mobility zijn ontworpen als innovatieve deelfietsen en worden gecombineerd met geavanceerde dockingstations. Deze stations zorgen ervoor dat de voertuigen altijd automatisch worden vergrendeld en opgeladen. ASML-medewerkers kunnen eenvoudig gebruik maken van deze services via een gebruiksvriendelijke app. Dit innovatieve systeem zorgt ervoor dat de fietsen altijd klaar zijn voor gebruik, waardoor het reizen efficiënter en milieuvriendelijker wordt.

(Tekst loopt door onder de foto)
Agendapakket

Drop Mobility zal de volledige service en het onderhoud van de e-bikes op zich nemen. Dit omvat de verdeling van meer dan 1.000 e-bikes over verschillende hubs in en rondom locaties die door ASML zijn aangewezen. Dagelijkse beoordelingen en herverdelingen van de e-bikes zullen worden uitgevoerd om een goede beschikbaarheid op alle locaties te waarborgen. 

Verschuren licht toe: “Wij zullen ervoor zorgen dat de e-bikes altijd beschikbaar zijn op de plaatsen waar ze het meest nodig zijn. Dit betekent dat we voortdurend monitoren en aanpassen om de best mogelijke service te leveren aan de ASML-medewerkers.”

De samenwerking tussen ASML en Drop Mobility is een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst. Door innovatieve mobiliteitsoplossingen te omarmen, laten beide bedrijven zien hoe technologie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan om de wereld een stukje beter te maken.

Foto: Teun Verschuren co-founder Drop Mobility (links) en Pim de Weerd Programma Manager Access & Mobility van ASML (rechts)

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
Blablabla