Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Maak je klaar voor de jaarlijkse overweldigende ervaring vol donderende drums en knallende bassen.

Graspop Metal Meeting, het grootste metalfestival van Vlaanderen, staat weer voor de deur en vindt plaats van 19 tot en met 24 juni in Dessel. Dit jaar worden festivalgangers opnieuw verwelkomd met een unieke service: gratis pendelbussen van De Lijn. In samenwerking met de organisatoren van Graspop zorgt De Lijn voor een milieuvriendelijke en efficiënte manier van reizen tussen Mol station en het festivalterrein.

De gratis pendelbussen rijden om de tien minuten en zijn beschikbaar van woensdag 19 juni tot en met maandag 24 juni. De dienstregeling is als volgt: woensdag van 13.30 tot 22.30 uur, donderdag van 7.30 tot 2.30 uur, vrijdag tot en met zondag van 8.00 tot 2.30 uur en maandag van 7.30 tot 13.00 uur. De reistijd tussen Mol station en de festivalweide bedraagt ongeveer 40 minuten. Gedurende deze periodes kunnen reizigers zonder vervoersbewijs gebruikmaken van de pendeldienst, die geen tussenliggende haltes aandoet.

Wie echter met reguliere buslijnen reist, moet wel een geldig vervoerbewijs bij zich hebben om boetes te vermijden. Festivalgangers kunnen hun route plannen via de app van De Lijn, wat voor veel gemak zorgt in de voorbereiding op het festival.

Een uitdaging voor dit jaar is het aanhoudende regenweer, wat de organisatie van Graspop heeft gedwongen tot een noodplan: alle parkeerplaatsen blijven voorlopig gesloten. De zware regenval heeft de parkeerterreinen onbruikbaar gemaakt, wat een flinke tegenvaller is voor degenen die met de auto willen komen. De organisatie adviseert bezoekers daarom met klem gebruik te maken van het openbaar vervoer om de campings Boneyard en Inferno te bereiken. Ondanks deze obstakels is de organisatie optimistisch over het verdere verloop van het festival en verwacht zij dat het weer zal verbeteren.

Lees ook  Kusttram Zeebrugge vernieuwd: klaar voor de toekomst
(Tekst loopt door onder de foto)
Graspop Metal meeting
Foto: Graspop Metal meeting

Graspop Metal Meeting is volledig uitverkocht, met een indrukwekkende line-up van bands zoals Tool, Judas Priest, Bring Me the Horizon en Scorpions. Het festival belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor de vele metalfans die elk jaar naar Dessel komen.

De impact van het regenweer beperkt zich niet alleen tot Graspop. Ook Rock Werchter, dat plaatsvindt van 4 tot en met 7 juli, ondervindt problemen door de overvloedige regenval. Veel parkeerterreinen staan nog onder water, hoewel het festivalterrein en camping The Hive wel in goede staat verkeren dankzij het wegpompen van water. De organisatie van Rock Werchter houdt de situatie nauwlettend in de gaten en blijft de nodige maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat ook dit festival soepel kan verlopen.

Met deze weersomstandigheden en de logistieke aanpassingen die daarbij komen kijken, blijft het belangrijk voor festivalgangers om goed geïnformeerd te blijven en gebruik te maken van de beschikbare vervoersopties. Zo kunnen zij optimaal genieten van de muzikale optredens en de unieke sfeer die Graspop en Rock Werchter te bieden hebben.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
Blablabla