De voertuig fabrikant werkt de batterij laadinstellingen op Model S en Model X bij, maar alleen uit ‘preventieve’ voorzichtigheid zoals de zelf mededelen. Tesla heeft een draadloze software-update voor zijn Model S- en Model X-auto’s aangekondigd na berichten over batterijbranden in Hong Kong en twee locaties in China.

Een Tesla die spontaan vuur vat dat is niets nieuws, net zoals het feit dat gewone voertuigen op fossiele brandstoffen in brand vliegen niet nieuw is. De omstandigheden rond die Tesla-branden zijn echter wel anders nu blijkt dat  de Teslas in brand vlogen na een botsing (crash) die zwaar genoeg was om de gepantserde batterijpakketten te laten scheuren en de wagens spontaan vuur vatten, dit terwijl ze geparkeerd stonden.

Volgens een Automotive News-rapport hebben de branden Tesla ertoe aangezet om een ​​’over-the-air’ software-update uit te brengen voor zijn voertuigen ‘uit een overvloed aan voorzichtigheid’.

Geen reden tot paniek.

Tesla beweert dat hun elektrische voertuigen in het algemeen minder snel in brand kunnen vliegen dan benzine aangedreven voertuigen, hoewel NHTSA-onderzoek zegt dat het zoiets niet bewezen is. Wij denken dat drie auto’s met problemen geen reden tot paniek zijn want Tesla heeft tenslotte al meer dan een half miljoen voertuigen over de hele wereld verkocht.

Lees ook: Tesla Model 3 is de best verkochte auto in Nederland in de maand juni 2019

Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Taxi Expo ’23: het raamwerk voor innovatie en samenwerking in de taxibranche