Print Friendly, PDF & Email

In de podcast van de BNR columnist van der Burg aandacht voor het zielige jankstuk in de NRC over Tesla. Kort nadat de taxichauffeurs in 2014 hun splinternieuwe witte Model S in ontvangst hebben genomen, beginnen de klachten. De ruitenwisser komt tegen de kap aan. De knipperlichten aan de zijkant laten los. De zijspiegel past zichzelf naar eigen inzicht aan. De bandenspanning sensor breekt af. Bij het sturen en remmen klinken klikkende geluiden. De vering kraakt, de rijwind is luid, in de achteruitrijlamp zit vocht.

Zij eisen de aanschafprijs van ruim 86.000 euro terug.

Taxichauffeurs kregen in 2014 hun nieuwe Tesla Model S. Al snel kregen ze klachten. Inmiddels hebben de eigenaars van vier kleine taxi-ondernemingen, Samir Bougrina, Badradin Boucharraba, Said Aberkane en Mourad el Makhlofi, een rechtszaak aangespannen tegen Tesla. Ze eisen de aanschafprijs van hun auto terug.

“Wij willen de boel niet uitbuiten maar het is alsof we een jas hebben gekocht en een broek hebben gekregen.”, aldus Bougrina en Boucharraba,

Ben van der Burg heeft alle moeite met dit soort sentimenten en schrijft in zijn column:

“Je weet, als je een nieuw ontwikkelde auto koopt, dat de kans groot is dat je gebreken krijgt. Je rijdt in een bèta auto. Je bent onderdeel van een experiment. Je draagt je steentje bij aan de reductie van de CO2-uitstoot. Dat doet soms zeer. Wil je geen kinderziektes met je auto, dan pak je de lijst erbij van de meest betrouwbare auto’s en dan koop je volgens de Consumentenbond een Toyota Verso-S, een Yaris of een Mazda 2, dan heb je de minste kans op gezeur.”

Lees ook: Tesla fabriek Shanghai kan twee keer zoveel bouwen

Lees ook  Tweedehands: prijsdalingen zegen voor koper maar vloek voor eigenaar
Luister naar de podcast