Opnieuw geeft Tesla de gevestigde autobranche het nazien. Het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie heeft Tesla donderdag aan een lijst van goedgekeurde autofabrikanten toegevoegd. De Tesla-fabriek wordt de eerste autofabriek in China die volledig in handen is van een buitenlands bedrijf.

Eerder deze maand publiceerde het Amerikaanse persbureau dat het automerk nog deze maand wil beginnen met de productie van EV’s in China. Het merk van Musk trok twee miljard dollar uit voor de bouw van de nieuwe fabriek in Shanghai. Tegen het einde van dit jaar moeten er 1.000 Models 3 per week uit de fabriek rollen.

Gigafactory 3 is een feit

China is de verreweg de grootste markt in de wereld voor personenwagens, ook voor hybride en elektrische auto’s. In 2018 werden ruim 2,2 miljoen hybride en elektrische auto’s verkocht in China, tegen 1,3 miljoen in Europa en 1,1 miljoen in de Verenigde Staten.

Gigafactory 1 is gevestigd in het Amerikaanse Reno in Nevada, Gigafactory 2 bevindt zich in Buffalo in de staat New York. Gigafactory 4 wordt ergens in Europa gebouwd. Zoals het er nu uitziet heeft Duitsland de beste kaarten hiervoor. Het nu gekochte bedrijf dat als Tesla Grohmann Automation doorgaat wordt de thuisbasis van Tesla Advanced Automation Duitsland dat daar 1.000 banen moet gaan opleveren.

Lees ook: Zizi Fernandes drijvende kracht achter Mama Taxi

Beijing - China -Tesla Motors
Print Friendly, PDF & Email