Print Friendly, PDF & Email

Wie in en rond het centrum van Gent woont, komt best te voet: geen gedoe om een parkeerplaats te vinden. Wanneer je niet zo goed ter been bent, dan kun je ook gebruik maken van de gratis Wandelbus. Tijdens winter in de binnenstad rijdt de Wandelbus elke dag van de week, uitzonderlijk ook op zondag. De Wandelbus rijdt elke dag van 11 tot 23 uur ongeveer om het kwartier.

Snel en goedkoop naar winter in Gent, doe je met de fiets

In de fietsenparking Korenmarkt onder de Sint-Michielsbrug is er plaats voor 210 fietsen. De fietsenparking Braunplein onder de stadshal biedt plaats aan 80 fietsen.  Let wel op want gevaarlijk gestalde fietsen worden om veiligheidsredenen verwijderd.

Met het openbaar vervoer 

Het treinstation Gent-Dampoort ligt op wandelafstand van het centrum. Ook de Lijn heeft een uitstekend aanbod om je naar het centrum van Gent te brengen. Tijdens winter in de stad gelden alle normale vervoerbewijzen, zoals abonnementen of een Lijnkaart. Ook het nachtnet maakt winter in Gent vlot bereikbaar.

Met de moto 

Wie met de motor naar winter in de binnenstad komt, vindt op de volgende plaatsen parkeerplaats: Bij Sint-Jacobs, Kammerstraat en Drabstraat
Auto + openbaar vervoer: Parkeer je auto op een gratis park-and-ride (P+R) en reis verder met tram of bus naar de het centrum van de stad. Op elke park-and-ride zijn er fietsenstallingen voorzien.

Met de wagen

De parkeergarages in Gent zijn bereikbaar. Bekijk bij het binnenrijden van Gent op de verkeersgeleidingsborden in welke parking nog plaats is en hoe je er geraakt.

Taxi’s

Op onder andere de volgende locaties zijn er standplaatsen voor taxi’s voorzien:
Drabstraat, Bij Sint-Jacobs, Vlasmarkt. De taxiplaatsen in de Pakhuisstraat zijn niet beschikbaar. Die worden verplaatst naar het Sint-Michielsplein.

Lees ook  Boetes: politie Gent strenger bij overtreding droneverbod

Parkeerplaatsen voorbehouden voor personen

Vlak bij het centrum zijn er verschillende parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking. Met een kaart voor personen met een handicap mag u gratis bovengronds parkeren, behalve op voorbehouden bewonersplaatsen. Ondergronds zijn er betalende voorbehouden plaatsen.

Lees ook: Meest vervuilende wagens komen Gent niet meer binnen

Gentse tram van De Lijn
De Lijn - Gent centrum