Het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) constateert dat het proces van het toesturen van de nieuwe kaarten door KIWA niet goed verloopt. De toezending van de BCT kaarten (chauffeurs- en ondernemerskaarten) door Kiwa levert forse vertraging en problemen op. Voor 20 maart 2020 moeten de chauffeurs- en ondernemerskaarten vervangen zijn.

Op dit moment is iets meer dan de helft van alle BCT –kaarten geproduceerd en overgedragen aan bezorgdienst AMP. Deze bezorgdienst is door KIWA ingehuurd en levert de kaarten na afspraak persoonlijk bij de chauffeurs af.   

De overige kaarten worden in de loop van februari 2020 gemaakt en uitgeleverd. De laatste zending van de BCT-kaarten zal volgens Kiwa in de derde week van februari plaats vinden. Daarna zijn er nog 4 weken om de BCT kaarten bij de chauffeurs bezorgd te krijgen.

KNV waarschuwt voor de ernst van de zaak

Het is van belang dat alle BCT’s voor 20 maart 2020 van een software update door de fabrikant zijn voorzien. Op 21 maart 2020 is de BCT, wanneer deze niet is geüpdatet, defect. Dit geldt voor veruit de meeste BCT’s in de markt. Wanneer de BCT eenmaal op zwart is gegaan kan deze volgens KNV niet meer worden gebruikt en zijn deze BCT’s niet meer te repareren.

Lees ook: Vervanging BCT-kaarten duurt langer dan verwacht

Kiwa Rijswijk
Kiwa Rijswijk
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Taxichauffeurs van speciaal vervoer verdienen onze lof