Het Internationaal hoofdkantoor van Techbedrijf Uber verhuisd naar Tripolis-Park aan de Zuidas in Amsterdam. Uber betrekt in 2022 het monumentale Tripolis-Park en wordt daar de grootste huurder.

Vanuit de vastgoedmarkt komt het nieuws dat Uber 30.000 m2 van de 45.000 m2 in beslag zal gaan nemen in het Tripolis-complex. Het complex Tripolis is in de jaren 90 ontworpen door Aldo van Eyck en is een gemeentelijk monument. 

Het wordt door projectontwikkelaar Flow herontwikkeld tot een eco-vriendelijke en bruisende stadscampus, met behoud van de iconische torens. Naast kantoren en voorzieningen komen er ook betaalbare huurappartementen. De bouw start volgende week en zal zo’n 2,5 jaar duren.

Uber heeft sinds 2012 een Amsterdams kantoor, dat nu nog aan het Amstelstation is gehuisvest. Het bedrijf groeit snel, en moet de komende tijd 600 werknemers in tijdelijke kantoorruimte onderbrengen. De groei is te verklaren door de lancering van nieuwe dochterbedrijven, zoals Jump, een deeldienst voor elektrische fietsen. Internationaal gezien ontslaat het bedrijf juist mensen, vanwege de verliezen van Uber.

Lees ook: Uber kiest Rotterdam voor rode deelfietsenmerk Jump

Jump
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Slechts 3 procent minder auto's blijkt uit evaluatie verkeersexperiment Amsterdam