Luchtvaartmaatschappij KLM wil voor alle 33.000 personeelsleden in Nederland werktijdverkorting aanvragen en schrapt tot 2000 banen. De gevolgen vanwege de coronacrisis laten zich meteen voelen. KLM zit in grote problemen vanwege de beslissing van de Amerikaanse president en de sluiting van het luchtruim in verschillende andere landen.

De luchtvaartmaatschappij spaart tevens tientallen miljoenen euro’s uit door de winstdelingsregeling uit te stellen  van april naar oktober. Ook vermindert de luchtvaartmaatschappij per direct de investeringen met 300 miljoen tot 400 miljoen euro.

Ook wil KLM de uitbetaling van variabele beloningen voor de directie opschorten. Het bedrijf telde in 2018 33.000 werknemers. 

“Als ik kijk naar waar we nu staan op vrijdag ten opzichte van waar we stonden op maandag, is er in vijf dagen ongelooflijk veel gebeurd”, zegt KLM-topman Pieter Elbers in de video.

Ondertussen heeft Air France-KLM bij de Franse overheid voor steun aangeklopt om banen te sparen. Zo is onder meer gevraagd om uitstel van bepaalde belastingafdrachten en het verlagen van verschillende sociale lasten.

Lees ook: Pieter Elbers van KLM moet frequent flyer leden gerust stellen

Stewardessen
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Impasse in de lucht: DOT zet KLM onder druk over Schiphol slots