Print Friendly, PDF & Email

In deze onzekere tijden aarzelt u misschien om een vlucht te boeken. Pieter Elbers, President-directeur KLM, doet er alles aan om via een speciale e-mail het vertrouwen van frequent flyer leden bij KLM te winnen. Nu de wereld te maken heeft met een ongekende uitbraak van COVID-19 (coronavirus), realiseert KLM zich meer dan ooit hoe belangrijk het is om een vertrouwde reispartner te zijn.

“In deze onzekere tijden begrijp ik volledig dat u misschien aarzelt om een vlucht te boeken. Ik kan u verzekeren dat KLM alle nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen om uw gezondheid en die van uw dierbaren te beschermen. Graag wil ik u persoonlijk uitleggen welke stappen wij nemen om aan boord en daarbuiten aan de hoogste normen voor veiligheid en hygiëne te voldoen”, aldus Elbers.

Voor vertrek

KLM reinigt en desinfecteert de vliegtuigen altijd volgens de hoogste normen. Hieronder vallen uw persoonlijke ruimte zoals tafeltjes, armleuningen en hoofdsteunen, gespen van de veiligheidsgordel enz., en gemeenschappelijke ruimtes, zoals de keukens, tapijten en toiletten.

Eenmaal in de lucht

De kans op infectie met COVID-19 aan boord is minimaal. Toch doet het cabinepersoneel er alles aan om de cabine schoon te houden. De lucht wordt continu ververst met buitenlucht en onze HEPA-filters van ziekenhuiskwaliteit vangen 99,99% van de ziekteverwekkers, waaronder COVID-19. 

Mocht een passagier symptomen van het coronavirus vertonen, dan treedt een strikt protocol voor infectieziekten in werking. Speciale coronakits, beschikbaar op elke vlucht, helpen de verspreiding van het virus te voorkomen. De bemanning zorgt voor de passagier met klachten en helpt degenen die in de buurt zaten.

Strikte hygiëneregels

De sterke focus op hygiëne geldt voor de hele organisatie, inclusief de cateringdiensten. Ingrediënten zijn vers en lokaal geproduceerd en de cateringmensen zijn getraind om te voldoen aan de strengste richtlijnen voor hygiëne en veiligheid.

“Ik kan u verzekeren dat we dagelijks nauw samenwerken met de experts van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en baseren onze beslissingen consequent alleen op feiten”, aldus Elbers

Kosteloos vluchten wijzigen

Elbers begrijpt ook dat passagiers bezorgd zijn over de situatie op de bestemming. Daarom kunnen frequent flyer reizigers bij KLM nu tijdelijk zonder wijzigingskosten het ticket wijzigen. 

Lees ook: KLM schrapt vluchten naar China vanwege coronavirus

KLM
KLM vloot te Schiphol
KLM
KLM stewardess