Vanwege het coronavirus stopt KLM na komend weekend ook met alle vluchten naar Peking en Shanghai. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het coronavirus donderdagavond tot internationale noodsituatie uitgeroepen. 

Naar aanleiding van reeds gedane en te verwachten adviezen van nationale en internationale instanties zoals de WHO, zal KLM na dit weekend tot 9 februari ook de vluchten naar Beijing en Shanghai opschorten.

De vluchten vertrekkende vanaf Amsterdam op zondag 2 februari staan vooralsnog gepland om zoveel mogelijk klanten de gelegenheid te geven om vanuit Bejing en Shanghai naar Amsterdam terug te reizen.

KLM volgt de ontwikkelingen van de uitbraak van het Coronavirus in China nauwgezet en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaart instanties. Eerder kondigde KLM al aan alle vluchten op Chengdu, Hangzhou en Xiamen op te schorten.

wereldwijde noodsituatie

Het aantal dodelijke slachtoffers van het coronavirus steeg donderdag opnieuw. Volgens de Chinese autoriteiten zijn intussen 170 mensen overleden aan de epidemie. Het aantal personen dat geïnfecteerd is, bedroeg 8100. Vrijwel alle doden zijn geregistreerd in de provincie Hubei, waar zestig miljoen mensen leven en die nu grotendeels afgesloten is van de buitenwereld.

Het Noodcomité van de Wereldgezondheidsorganisatie kwam achter gesloten deuren bijeen om zich te beraden op de vraag of de snelle verspreiding van het virus vanuit China een wereldwijde noodsituatie is.

Lees ook: Accijns op brandstoffen 1,6 cent per liter omhoog in 2020

Chengdu, Sichuan / China
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Van familievluchten tot banenverlies: KLM en Schiphol navigeren door onzekere tijden