Print Friendly, PDF & Email

Taxicentrale Fryslân B.V. te Sneek werd door de rechtbank in Noord-Nederland failliet verklaard. Alhoewel met enige zekerheid gesteld kan worden dat dit faillissement geen gevolg is van de huidige omstandigheden rondom het coronavirus, waarschuwt de sector  voor meer faillisementen. 

coronavirus en taxisector

Taxichauffeurs houden zich vaak groot en werken door. Maar wat als je in een coronagebied woont of afhankelijk bent van de Horeca, luchtvaart of zelf licht verkouden bent? Als je ziek bent, ben je niet perse arbeidsongeschikt maar volgens het RIVM moet je dan thuisblijven.

Als je minder of niet kunt werken doordat er scholen of instellingen sluiten in jouw regio, dan is er sprake van overmacht. Misschien is jouw route korter of hoef je enige tijd niet te rijden. Het zijn allemaal gevolgen die kunnen leiden tot moeilijkheden bij ZZP’ers om de lopende verplichtingen na te komen met vaak een faillissement tot gevolg.

bij sommige bedrijven is de situatie dramatisch

Je kunt je voor de gevolgen van zo’n virus niet verzekeren. De taxicentrale heeft momenteel veel afzeggingen waardoor werktijdverkorting bijna de enige uitweg is. Als werknemers corona krijgen kunnen de meeste bedrijven wel sluiten. Maar wanneer je als ZZP’er aan de slag bent moet je wel doorwerken

Taxicentrale Fryslân B.V. aan het Kleinzand in Sneek werd op 10 maart 2020 overgedragen aan curator mr M.J. Oudman.

Lees ook: Contracten failliete TCR vanzelf naar andere vervoerders