Print Friendly, PDF & Email

De productie bij Volvo Cars te Gent zal in fases stilgelegd worden, de nachtploeg mag vandaag al thuis blijven. Door de productie stil te leggen, zal het bedrijf grote verliezen maken. Eerder kwam het bericht naar buiten dat vrachtwagenbouwer Volvo Trucks in Oostakker de productie stil legt om het personeel te beschermen tegen het oprukkende coronavirus.

De maatregelen rond handhygiëne en afstand houden volstaan niet meer, vind het personeel wat zich grote zorgen maakte. De voorgeschreven 1 meter afstand kan niet worden gegarandeerd. Bijkomend loopt de toevoer van materialen uit het buitenland, en dan vooral Italië en Frankrijk, steeds moeizamer.

Na een lange vergadering met vakbonden en directie heeft nu ook autobouwer Volvo Cars beslist om de fabriek te sluiten. Heel wat werknemers drongen daar gisteren al op aan. De directie bevestigt het bericht.

Lees ook: Volkswagen sluit enkele weken fabrieken in Europa