Voor 21 maart 2020 moet iedereen de nieuwe BCT-kaart (G3) in bezit hebben en in gebruik nemen. Door slordigheid bij het Kiwa is dit bij een aantal bedrijven en chauffeurs niet het geval, omdat de kaarten niet op tijd zijn geproduceerd of niet op tijd zijn opgestuurd door het Kiwa.

Door alle perikelen rondom de financiële situatie van taxibedrijven en de zorgen om het bedrijf tijdens de coronacrisis overeind te houden zouden we bijna vergeten dat er nog een ander hekel BCT puntje is wat alle aandacht verdient. Ook moesten taxibedrijven voor 21 maart 2020 de Boordcomputer Taxi (BCT) (laten) updaten.

In de meeste gevallen heeft de omwisseling van de BCT-kaarten op tijd plaats gevonden, maar niet in alle gevallen beschikken de chauffeurs over een geldige chauffeurskaart.

Kiwa veroorzaakt problemen bij ondernemers

De toezending van de BCT-kaarten door Kiwa levert in een aantal gevallen grote problemen op. Voor 20 maart 2020 moeten de chauffeurs- en ondernemerskaarten vervangen zijn. In een aantal gevallen is dit niet het geval, omdat de kaarten volgens de branchevereniging KNV niet op tijd zijn geproduceerd of niet op tijd zijn opgestuurd door het Kiwa. 

Dit wil zeggen dat een aantal chauffeurs op 20 maart 2020 niet de beschikking hebben over een geldige BCT-kaart. Indien dit buiten de schuld van de chauffeur het geval is dan kan de betreffende chauffeur na 20 maart 2020 op zijn BSN nummer rijden. De chauffeur moet dan wel zijn arbeids – en rusttijden handmatig bij houden zoals zes jaar geleden ook het geval was.

Lees ook  De nieuwe Uber app, eenvoudiger en persoonlijker voor klanten

Vanaf 21 maart 2020 moet u de nieuwe boordcomputer kaart (G3) gebruiken. Bij een controle kan de inspecteur van de ILT of haar handhavingspartners (politie en Koninklijke Marechaussee) nagaan welke berichten u heeft ontvangen van Kiwa over het laten bezorgen of ophalen van uw nieuwe BCT-kaart.

Lees ook: Kiwa wellicht in problemen met leveren chauffeurskaart

Kiwa Rijswijk
Print Friendly, PDF & Email