De ervaring in China leert ons dat het ongeveer drie maanden duurt voordat het virus wordt ingedamd en het aantal besmettingen minder wordt. Budgetvlieger Ryanair laat via twitter weten door het coronavirus zeker tot juni geen passagiersvluchten meer uit te kunnen voeren.

De Ierse prijsvechter Ryanair die ook vanaf Maastricht Aachen Airport vliegt, liet ruim een week geleden weten dat het 80 procent van zijn vluchten zou schrappen en dat er na dinsdag 24 maart nagenoeg geen vluchten meer zullen vertrekken.

Ook de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia stopte eerder met vliegen en laat nu alle vliegtuigen aan de grond vanwege de coronacrisis, in ieder geval 5 april. Alleen de repatriëringsvluchten gaan door. 

Ook andere vliegmaatschappijen hebben de afgelopen weken noodgedwongen toestellen aan de grond moeten houden. Zo schrapte KLM vorige week tot 90 procent van de totale vliegcapaciteit en het Duitse Lufthansa doet het voorlopig nog maar 5 procent van het aantal vluchten.

Lees ook: Zelfs de supermarkt in Eindhoven Airport ligt er verlaten bij

luchtvaart
Ryan Air
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Ryanair is klaar met massale volksopstand in Frankrijk