De provincie Fryslân overweegt de aanbestedingsprocedure voor het busvervoer stil te leggen. Dat laat gedeputeerde Avine Fokkens weten, in reactie op een oproep hiertoe van vakbond CNV. Volgens Pieter Atsma van het Friesch Dagblad legt de provincie momenteel de laatste hand aan de aanbesteding van het busvervoer in Fryslân voor de periode 2022-2032.

Atsma schreef dat vakbond CNV gisteren opriep om aanbestedingen in onder meer Fryslân uit te stellen. Gezien de gegeven situatie zouden vervoerders te weinig financiële ruimte hebben om een goed bod te doen, en daarbij vreest de vakbond, volgens Atsma, dat er ook minder geld is voor personeel dat niet mee over kan van de oude naar nieuwe vervoerder.

Gedeputeerde Avine Fokkens laat bij monde van haar woordvoerder Atze Jan de Vries weten aan het Friesch Dagblad dat ze gaat kijken of het nu wel een goed moment is om de aanbesteding door te zetten. De Vries zegt niet te kunnen zeggen op welke termijn meer duidelijk is.

“De vraag is gerechtvaardigd, de discussie daarover speelt nu. Voorop staat dat we een goede aanbesteding willen.”, aldus De Vries 

Pieter Atsma trok eerder aan de bel in het Friesch Dagblad met het bericht dat veel kleine Friese dorpen en buurtschappen moesten oppassen dat ze hun openbaar vervoer niet helemaal zouden kwijtraken. Uit een inventarisatie van Friesch Dagblad bleek dat zeker dertien Friese dorpen en buurtschappen ontbraken in de eisenlijst voor de nieuwe busconcessie.

Lees ook: Pitane Mobility lanceert agenda software in Friese taal

Arriva Nederland
Lees ook  Delhi zet deuren open met gratis busreizen voor non-binaire reizigers
Print Friendly, PDF & Email