Print Friendly, PDF & Email

Voorlopig worden de Gentse Feesten dus niet afgelast, en daar zijn de organisatoren blij om. De beslissing over de komende editie van de Gentse Feesten, gepland van 17 tot 26 juli 2020, valt in mei. De voorbereidingen gaan voorlopig door. Organisatoren van initiatieven kunnen tot 7.500 euro subsidie aanvragen tot en met 14 aprilHet stadsbestuur heeft een overleg gehouden over de feesten van juli.

De Gentse Feesten zijn een feest dat tien dagen lang de hele binnenstad van Gent bestrijkt en vele tienduizenden bezoekers trekt die zij aan zij zich door de Gentse straten bewegen naar de verschillende podia. Naast gratis muziek op feestpleinen zijn er nog heel wat andere activiteiten tijdens de feesten. Denk maar aan de vele theatervoorstellingen, intieme concerten, lezingen, geleide wandelingen en allerlei andere activiteiten. Deze activiteiten dragen bij aan de uitstraling van de feesten als groots cultureel volksfeest.

iets om naar uit te kijken in deze moeilijke tijden

Alle organisatoren zijn klaar voor de Feesten en de artiesten zijn reeds geboekt. Van podiumbouwers, de leveranciers van licht- en geluidsinstallaties, kortom de volledige entertainmentsector ligt nu lam. Niemand zit te wachten op nog meer annuleringen van festivals.

“De organisatoren en de stad willen tot mei wachten om die beslissing te nemen. We staan hierover in nauw contact met de veiligheidsdiensten, en volgen uiteraard nauwlettend de adviezen op van de nationale veiligheidsraad en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.” , aldus Annelies Storms

Gentse feesten 2020 staan op de agenda van 17 tot 26 juli

De organisatoren doen achter de schermen gewoon verder. De Gentse feesten staan op de agenda voor half juli. Dat is nog meer dan 3 maanden verder. De vraag of de Gentse Feesten nog kunnen plaatsvinden deze zomer, klinkt steeds luider, nu er wordt gesproken over het annuleren van grote zomerfestivals.

Lees ook  Spionage en handel: de dunne lijn tussen China en Europa

Lees ook: Vlaams taxidecreet laat steun van de stad Gent niet toe