Print Friendly, PDF & Email

De coronacrisis hakt er stevig in, ook in Schiphol is dit het geval. De CEO van de Schiphol Group (Dick Benschop), verwacht dat het aantal vluchten pas in 2023 weer terug is op het normale niveau van voor de coronacrisis. Het maximum aantal vluchten op Schiphol staat op 500.000 per jaar. 

Dick Benschop vind het niet verstandig dat dit aantal vluchten na de coronacrisis in een korte periode weer is hersteld, hij wil gecontroleerd herstel vertelt hij afgelopen zaterdag aan dagblad Trouw.

“Ik wil niet dat het zo gaat als na de financiële crisis, toen het plafond heel snel werd bereikt. Uit die tijd kunnen we lessen trekken, er moet iets verstandigers mogelijk zijn. Misschien kunnen we eindelijk uit de kramp komen, waarin de politieke besluitvorming terecht is gekomen. De wereld ziet er na corona ongetwijfeld anders uit dan ervoor. Hoe precies, dat weet ik niet. Ik houd rekening met een reeks verschillende uitkomsten.”, aldus Benschop.

Allereerst weten we niet hoelang de crisis nog duurt en ook niet hoe het economische herstel zal verlopen. En dan is er nog het gedrag van burgers en bedrijven. Met al dat videobellen wordt veel reistijd bespaard. De baas van Schiphol denkt na over het herstel van de luchthaven, Benschop vertelt in de krant ook dat een deel van de luchthaven al is ingericht op de anderhalvemetersamenleving, dit door middel van o.a. strepen en schermen. 

Lees ook: KLM Package Deal klanten bezorgt door stilzwijgen Airtrade

Lees ook  Schiphol: Harbers schudt bagageafhandeling op met minder bedrijven